Aan tafel met... crocosmia's van Kwekerij Davelaar

07-08-2018

Deze week gaan wij Aan tafel met... crocosmia's van Kwekerij Davelaar

In onderstaande video vertelt Martijn Heemskerk over zijn crocosmia's. Wil je meer weten? Kijk dan in de komende editie van de Greenity!

Ook uw producten online en offline promoten bij CNB?
Aan tafel met… is een nieuw initiatief van CNB. Letterlijk aan tafel met het product en/of de inzender is de insteek. Zoek jij nog een plek om (gratis) je product te promoten? Kijk dan hier voor meer informatie en meld je aan! Let op, er is beperkte beschikbaarheid.

Vergelijkbaar nieuws

CNB New Plants showt volop noviteiten op Plantarium

21 augustus 2018

Van woensdag 22 t/m vrijdag 24 augustus vindt Plantarium plaats in Boskoop. De vaste planten vertegenwoordigers van CNB zijn ook weer van de partij. (Standnummer 175) Noviteiten CNB New Plants heeft een drietal noviteiten aangemeld voor de keuring. Naast deze inzendingen is er in de stand nog veel meer moois te vinden, waaronder nog meer noviteiten. Uiteraard zijn de ingezonden noviteiten ook in de stand te zien. Carex Ribbon Falls, Ashiro Gentiana en Phlox Green Lion® Ribbon Falls is een nieuwe donkergroene Carex en een krachtige groeier. Deze noviteit is ingezonden voor de keuring. Het donkergroene, lichtgolvende en glimmende blad zorgt voor een gezonde uitstraling. De plant is geschikt voor de border, voor in pot en als hanging basket. Ashiro Gentian uit Japan heeft een primeur op Plantarium 2018, de eerste nieuwe generatie pot Gentianen zijn te zien in de stand. Ze zijn werkelijk schitterend met de witte Crystal Ashiro®, de donker rode Lipstick Ashiro® en de donkerblauwe Shine Blue Ashiro®. De  nieuwe mos – groene  Phlox Green Lion® is met zijn lange bloei van 8-12 weken en zijn compactheid een topper die  geschikt is voor de potten teelt. Uiteraard is deze noviteit ook in de stand te vinden. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met vertegenwoordigers Ron Hoogeveen en Marcel Salman. Schizachyrium scoparium Chameleon CNB vertegenwoordigers Henk de Jong en René Schrama hebben de Schizachyrium scoparium Chameleon ingezonden. Deze Schizachyrium heeft een groenwit blad, dat verkleurt naar paarsrood. De plant bloeit in september en november, bij voorkeur in de tuin of in een border. Plantarium bezoeken? Aanmelden kan hier

Wij houden het hoofd koel (Blog: Paul Peters)

25 juli 2018

De bollensector wordt geconfronteerd met weerrecords met vooral veel nadelige gevolgen. Statistieken de kast in Te beginnen met een extreem nat najaar (2017), vervolgens late vorst met flinke oostenwind, een brander in mei en nu alweer weken droogte. De statistieken kunnen de kast in, want wat zegt een leliestatistiek als het aanhoudend droog blijft? En wat zegt een uitbreiding in areaal tulp als de nattigheid, vorst en brander hun schades hebben aangericht? Relaties extra belangrijk De voorspelbaarheid in het bollenvak is gering en daarom zijn relaties nu belangrijker dan ooit. Investeren in de lange termijn loont om elkaar te vinden in deze extreme tijden. Oplossingen In de bemiddeling zijn we ons daar goed van bewust. Onze bemiddelaars proberen met man en macht bestaande lijnen in stand te houden. Daar waar mogelijk, worden alternatieven geboden en samen met u naar oplossingen gezocht. Er zijn natuurlijk digitale mogelijkheden in vraag en aanbod maar het wordt maar weer eens al te duidelijk dat relaties veel belangrijker zijn. Hoofd koel houden In het onderhouden van deze relaties proberen we bij CNB het hoofd koel te houden om u in deze droogte en hitte zo goed als mogelijk van dienst te blijven. Af en toe trakteren we onszelf op een ijsje. We wensen u en onszelf alleen nog een flinke verfrissende regenbui. Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met Paul Peters (Manager bemiddeling).

Aan tafel met... Crocosmia 'Lucifer'

12 juli 2018

Deze week gaan wij Aan tafel met... Crocosmia 'Lucifer' van T.J.M. Leenen uit Sassenheim  In onderstaande video vertelt Martijn Leenen alles over Crocosmia 'Lucifer'.  Ook uw producten online en offline promoten bij CNB? Aan tafel met… is een nieuw initiatief van CNB. Letterlijk aan tafel met het product en/of de inzender is de insteek. Zoek jij nog een plek om (gratis) je product te promoten? Kijk dan hier voor meer informatie en meld je aan! Let op, er is beperkte beschikbaarheid. Bekijk de video hier