Aan tafel met...'Salou'

Deze week zijn we op bezoek geweest bij Rob van Haaster.

Rob vertelt in onderstaande video over ‘Salou', een echt 'werkpaardje' met unieke eigenschappen. 

Ook uw producten online en offline promoten bij CNB?
Aan tafel met… is een nieuw initiatief van CNB. Letterlijk aan tafel met het product en/of de inzender is de insteek. Zoek jij nog een plek om (gratis) je product te promoten? Kijk dan hier voor meer informatie en meld je aan! Let op, er is beperkte beschikbaarheid.

Bekijk de video hier:

De haarband van Memphis (Blog Paul)

18 juni 2024

Tijdens de oefenwedstrijden van het Nederlands elftal droeg Memphis een witte haarband, zoals u vast niet is ontgaan. Bij mij, en vele anderen, was de ergernis groot. Van der Vaart vroeg zich zelfs af of Memphis op weg was naar de tennis. Dat vond ik grappig. Marketingstunt Koeman zou wel ingrijpen dacht het volk, maar dat deed hij niet. Met als uiteindelijk gevolg dat de Nederlandse supporters, naast een oranje tenue, nu ook een witte haarband dragen. Dat dan weer wel. Het is namelijk de marketingstunt van dit EK. Witte haarbanden zijn niet meer aan te slepen. In Nederland dan. Vergelijking Marketeers die onder andere in opdracht van allerlei supermarkten dure campagnes hebben gelanceerd, staan toch wel in hun hemd. Hier kan je niet tegenop schetsen, moodboarden en brainstormen. Ik maak de vergelijking met de veredeling van bloembollen. Ook hier gaat veel tijd, energie, denkwerk en vooral geld in zitten. En dan komt uit moeder natuur in het volle veld een ‘gevonden’ nieuw ras. We kennen allemaal de voorbeelden. Het zorgt voor de broodnodige ontnuchtering. Soms is er namelijk niet veel nodig voor succes.

Op zoek naar ruimte?

18 juni 2024

Naast onze bemiddeling verzorgen wij de preparatie van bloembollen vanuit ons complex in Bovenkarspel. Op dit moment hebben wij cellen of hallen te huur voor opslag van goederen of preparatie van uw producten. De focus van onze dienstverlening in Bovenkarspel ligt op het koelen, prepareren en bewaren van lelies, tulpen en ijstulpen. Wanneer u ons inschakelt voor de bewaring worden uw bloembollen in topconditie afgeleverd. Bewaring van ijstulpen en lelies in IJs én ULO- omstandigheden met de mogelijkheid van Ultramist: hiermee zijn we uniek! Ruimte over Door verschillende oorzaken hebben we nog ruimte over voor de komende zomer en winter. Het natte najaar en voorjaar spelen ons parten en we verwachten daarom een kleinere aanvoer van tulpen en lelies. Inmiddels zijn we geheel omgegaan naar ammoniak koeling. Een betrouwbaar systeem waarmee we cellen zowel kunnen vriezen voor lelies, als verwarmen voor tulpen. Cellen of hallen huren? Bent u op zoek naar ruimte, gekoeld of ongekoeld? Neem dan contact op met Jos Duin en vraag naar de mogelijkheden.

Omzetkorting 2024

14 juni 2024

Jaarlijks factureren we bij CNB op 1 juli de omzetkorting. De omzetkorting is gebaseerd op het saldo van de aan- en verkoopomzet (bemiddelingsomzet) per boekjaar. De omzetkorting loopt op wanneer u meer bemiddelingsomzet via CNB doet. Meer informatie hierover en een uitgebreide tabel met de omzetkorting in % vindt u terug op deze pagina. Boekjaar 2023/2024 Zoals hierboven al omschreven is de hoogte van de omzetkorting afhankelijk van de omzet die u via de bemiddeling bij CNB doet. De totale omvang van de omzetkorting van boekjaar 2023/2024 betreft € 473.496. Wij bedanken u voor het vertrouwen dat u in de bemiddeling van CNB stelt.

Geslaagde Callabijeenkomst!

14 juni 2024

Elk jaar organiseert CNB samen met Kapiteyn Captain Calla B.V. een netwerkmiddag voor iedereen die wat met Calla’s te maken heeft. De afgelopen jaren is de Calla bijeenkomst ook erg goed bevallen onder de bezoekers en ook dit jaar kwamen er ongeveer 80 geïnteresseerden naar Kapiteyn. Vanaf 15.00 uur was iedereen welkom. Deze keer was Chris Woerts als spreker uitgenodigd. Chris is bekend van het programma Vandaag Inside. Hij vertelde een inspirerend verhaal over zijn carrière als marketeer. Maar eerst werd er een rondje gedaan in de kas om de nieuwe en bestaande soorten te bekijken. Vanaf 16.00 uur was het de beurt aan Chris Woerts. Een van zijn uitspraken die onze vertegenwoordigers is bijgebleven uit zijn verhaal is: ''Get Woke, Go Broke''. Toen het applaus uitgedoofd was, was er tijd voor een hapje en een drankje. Al met al een zeer geslaagde middag!

Nekovri bezoekt CNB Bovenkarspel!

14 juni 2024

Afgelopen week heeft het Nekovri-team een bezoek gebracht aan CNB Bovenkarspel. Nekovri is de branchevereniging van de koel- en vrieshuissector in Nederland, hiervan zijn wij als koelhuis ook lid. Met nog ongeveer twee weken totdat het tulpenseizoen begint kan er met recht worden gesproken van de ‘stilte voor de storm’. Andre Raven, Teamleider Technische Dienst en zeer betrokken bij Nekovri, bespreekt de indrukwekkende investeringen van de afgelopen jaren. Er is serieus gewerkt aan verschillende bouwkundige aanpassingen, uitbreiding, PV en koudetechniek ten behoeve van brandveiligheid en duurzaamheid. Gigantische uitdagingen die het CNB-team en in het bijzonder Andre zijn aangegaan en inmiddels grotendeels zijn overkomen.   Ammoniak-installatie Aan de meest recente investering werd op locatie de laatste hand gelegd, nét op tijd dus voor het tulpenseizoen. Een indrukwekkende ammoniak-installatie, hierboven te zien op de foto. Andre: “Met deze installatie zijn de freonen bij CNB zo goed als volledig uitgefaseerd.” Opnieuw een mooie mijlpaal voor CNB en voor de gehele sector. De grootte van de installatie was goed te verklaren tijdens de rondleiding die Andre gaf aan het Nekovri-team. Daarnaast hebben zij ook de tulpencellen gezien. De cellen zijn opvallend schoon en netjes, volgens Andre: “We doen er alles aan om galmijt te voorkomen.” Recente logistieke uitdaging Recent zijn er ook twee nieuwe condensors op het dak geplaatst met een gewicht van wel 6,5 ton per stuk. De gigantische logistieke uitdagingen met onder andere een van de weinige kranen in Nederland die ze kon plaatsen, geven wel aan dat CNB geen enkele uitdaging uit de weg gaat.   Binnenkort Is het daar dan mee klaar? Andre: “Het eerstvolgende is al weer de verbouwing van de kantoren en kantine, waarmee we ook weer extra opslag voor onze klanten kunnen realiseren! Er is bijvoorbeeld ook nog ruimte voor een extra compressor bij de nieuwe installatie. Zo blijven we voorlopig wel bezig!”

Bezoek Tuindagen van Beervelde!

05 juni 2024

Tuindagen van Beervelde Op vrijdag 10 mei hebben onze vertegenwoordigers Lars Jansen en Tim Keppel de Tuindagen van Beervelde bezocht. Dit is een grote internationale beurs voor liefhebbers van tuinbeurzen. Zo’n 240 deelnemers showden tijdens deze driedaagse beurs hun mooiste producten. Voor onze vertegenwoordigers was dit dan ook een mooie kans om de nieuwste maar ook de meer onbekende soorten voor hun te bekijken. Daarnaast hebben zij ook mooie contacten met eventuele potentiële klanten gelegd. De Tuindagen van Beervelde wordt in totaal bezocht door meer dan 20.000 bezoekers. Waarbij drie dagen lang het park een schatkamer voor de meest veeleisende plantenliefhebber is.  

Andre Raven 25 jaar in dienst

04 juni 2024

Vrijdag 1 juni was onze collega Andre Raven 25 jaar in dienst bij CNB. Andre is teamleider van de Technische Dienst bij CNB Bovenkarspel.  Dit moment hebben wij natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan en samen gevierd met de aanwezige collega's. Andre kreeg een prachtige bos bloemen en iedereen genoot van een lekker bakje koffie met gebak. Binnenkort gaat Andre nog lekker uit eten met zijn collega's en familie.    

CNB New Plants showtuin is een feit!

30 mei 2024

Er is leuk nieuws vanuit ons CNB New Plants team. Zij kondigen vol trots aan dat er in 2025 een CNB New Plants showtuin komt! In samenwerking met Kebra vaste planten hebben zij hun best gedaan om ongeveer honderd soorten vaste planten en siergrassen te showen. De afgelopen maanden zijn onze vertegenwoordigers Gijs Laan, Lars Jansen en Tim Keppel druk bezig geweest met het verzamelen van alle soorten en hebben zij de eerste planten in de showtuin geplant. De bedoeling is voor eind juni alles in de grond te hebben. Er komen voornamelijk vaste planten en siergrassen in de showtuin. Volgend jaar gaat de tuin voor het eerst open. Wanneer precies is nog niet bekend, maar we houden u uiteraard op de hoogte!    

ChatGPT (Blog Paul)

30 mei 2024

De ontwikkelingen op het gebied van artificial intelligence (AI) gaan razendsnel. Voor de een zorgwekkend en voor de ander een kansrijk perspectief. Ik maak zelf regelmatig gebruik van ChatGPT. Aan de nieuwste versie van ChatGPT heb ik gevraagd of hij/zij het akkoord op een rij wil zetten voor bloembollenkwekers met de kanttekening dat de politiek vaak veel beloofd en uiteindelijk grote moeite heeft om gedane beloftes na te komen. ChatGPT komt met de volgende belangrijke overwegingen voor bloembollenkwekers op basis van het hoofdlijnenakkoord 2024-2028: Autonomie en Regelgeving Het akkoord belooft 'Baas in eigen bedrijf' met minder regeldruk. Toch is ervaring leerzaam dat politieke beloftes van verminderde regels vaak traag gerealiseerd worden, indien überhaupt. Flexibiliteit blijft cruciaal, bereid u voor op zowel versoepelingen als het uitblijven daarvan. Europese Regelgeving en Export Aanpassingen in de Europese regelgeving kunnen de export bevorderen. Gezien de complexiteit van Europese besluitvorming is het belangrijk actief onze belangen te vertegenwoordigen via brancheorganisaties. Duurzaamheid en Innovatie Investeer continu in duurzame en innovatieve teelttechnieken. Afhankelijkheid van overheidsfinanciering is riskant; zoek ook naar onafhankelijke financieringsbronnen. Jonge Ondernemers en Financiële Ondersteuning Hoewel ondersteuning voor jonge kwekers benadrukt wordt, moeten deze kansen actief gezocht en benut worden. Verwacht niet dat overheidsfondsen alle nodige steun zullen bieden en verkennen daarom ook private investeringen en subsidies. Als sector moeten we ons aanpassen en proactief blijven. Door samen te werken en onze ervaringen te delen, kunnen we onze sector versterken en onze prachtige traditie van bloembollenteelt voortzetten. Aldus ChatGPT.

Toon: 9 | 18 | Alles