Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

30-04-2018

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Een ingrijpende verordening voor organisaties, ook in het bollenvak.

Nieuwe regels
U zult misschien verzuchten dat er weer nieuwe regels zijn en dat er weer een nieuwe toezichthouder wordt opgetuigd. Toch vinden we het allemaal ook van een groot belang dat zorgvuldig met onze privacygevoelige informatie wordt omgegaan.

Boerenverstand
Er is nog wel veel onduidelijk wat nu wel en niet mag volgens de verordening. We zijn bij CNB van mening dat het raadzaam is om gewoon boerenverstand te gebruiken om te voorkomen dat we doorslaan in te nemen maatregelen.

Uw betrouwbare partner
Bij CNB hebben we inmiddels de handschoen opgepakt en zijn we gestart met een inventarisatie in het bedrijf. We brengen in beeld waar risico’s liggen op het ‘lekken’ van uw privacygevoelige informatie. Hier nemen we vervolgens maatregelen. Dat kunnen digitale oplossingen zijn maar ook organisatorische. We willen immers uw betrouwbare partner blijven. Ook op het gebied van uw persoonsgegevens.

We gaan er van uit dat u dit verstandige stappen vindt van CNB maar de verordening geldt voor alle organisaties dus ook u bent aan zet!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Paul Peters, manager bemiddeling 0252 -431 493. 

Highlighted image: Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

Vergelijkbaar nieuws