Alles heeft waarde

31-08-2021

In september houdt CNB Veilen twee materialenveilingen. Een bij Van Hezik Machines en een bij Kwekerij Oud Breeland. De eerste veiling voor begin volgend jaar staat ook alweer in de agenda.

De eerstvolgende veiling van materialen is in opdracht van Kwekerij Oud Breeland in De Zilk. Dit bedrijf gaat zich toeleggen op de teelt van en handel in bijzondere bolgewassen, waardoor een groot deel van het machinepark overbodig wordt. CNB Veilen mag daar in samenwerking met Troostwijk Auctions nieuwe eigenaren voor zien te vinden. De online veiling begint 8 september en sluit op 22 september. “Er is een mooi aanbod te koop”, zegt Ronald Walkier, hoofd veilen bij CNB. “Voor de Fendt-tractoren verwachten we veel belangstelling. Verder bestaat het aanbod uit onder meer enkele mooie spuiten en bloembollenverwerkingsmachines.” Op 29 september begint de veiling van machines van Van Hezik Machines uit Hoenzadriel. Walkier: “Deze machinehandelaar brengt enkele interessante machines voor de land- en tuinbouw in. We mogen voor deze klant bijna jaarlijks de overschotten veilen.” De veiling sluit op 19 oktober.

Voor het nieuwe jaar staat ook al de eerste materialenveiling op de agenda. Dan laat P.A.M. Klaver BV uit Anna Paulowna de volledige inventaris van machines voor de verwerking en de teelt van bloembollen veilen door CNB en Troostwijk. De bijzonderheden zijn binnenkort te vinden in onze veiling agenda.

In de schuur kijken
Walkier adviseert ondernemers eens op het bedrijf te kijken of er machines of materialen al lang stil staan en te overwegen om die te laten veilen. “Kijk eens rond in de schuur. Alles heeft waarde. Wat voor de een overtollig is, kan de ander van pas komen.” Hij wijst erop dat ondernemers zelf hun spullen online kunnen zetten op de aanbodsbank materialen en machines van CNB. “Ze kunnen zelf hun aanbod op onze website plaatsen. Maar ze mogen ook contact met ons opnemen. We komen graag langs, zodat we samen kunnen inventariseren en prijzen kunnen bepalen. Dan plaats ik het op de website.” Het plaatsen van aanbod is gratis. Alle transacties vallen onder het veilingreglement en volgens de valutadata van CNB. “Klanten weten daarmee dat de transacties gedekt zijn. Dat koopt toch wat makkelijker.”

Groene veilingen
Het team van CNB Veilen voert ook al de eerste gesprekken voor het volgende seizoen van groene veilingen. “Vorig seizoen was zeer geslaagd. Wie plannen heeft om te stoppen of de teelt te wijzigen, kan vrijblijvend contact opnemen.”

Highlighted image: Alles heeft waarde

Vergelijkbaar nieuws