Volcano ('Vica 21'®)

Kenmerken

Hoofdgroep
Grassen
Geslacht
Miscanthus
Soort
sinensis
Cultivarnaam
Volcano
Bladkleur
Groen Wit
Bloemkleur
Bruin Rood
Gemiddelde lengte/hoogte
80-100 cm
site.droogverkoop
Nee
Standplaats
Volle zon
Winterhard
Ja
Bloeiperiode
augustus-november
Gebruik
Landscaping Pot Tuin
Naam veredelaar
Kwekerij Mesker
Kwekersrecht
EU PVR 65911

Omschrijving

Miscanthus sinensis Volcano ('Vica 21'®)

Samengebalde kracht. Een explosie van bloei.

Wie rustig aandoet met stikstof krijgt het mooiste resultaat. Dan blijft de Volcano meer verzameld en mooi compact. De bloei blijft dan evengoed heel vol en rijk, maar lager boven de bladpruik uit. Een beetje potgrond (met klei) is op een zanderige locatie wel gewenst.

Het totaalbeeld van miscanthus Volcano kan variëren van enigszins opgaand tot meer rond en bolvormig, met sierlijk omlaag hangend blad. Tegen het einde van augustus zet Volcano aan voor een explosie van bloei met steeds voller en krachtiger opzwellende knoppen in eerste aanleg. Tot de bladschede openbarst. Volcano is echt een zon minnende plant en houdt niet van de schaduw

Als mooie volle donkerrode pijpenkrullen komen de bloeiwijzen langzaam aan tevoorschijn en behouden wekenlang hun kleur. Na verloop van tijd worden de bloempluimen lichter en pluiziger. Ze zorgen, vooral met wat lage zon, maandenlang voor schitterende effecten. Nog extra vanaf het moment, dat daarbij ook nog de herfstkleuren in het blad gaan verschijnen.

Miscanthus Volcano is ook in de winter nog een hele tijd mooi. Zeer winterhard siergras dat gedijt onder verschillende omstandigheden. Miscanthus verdraagt enige schaduw. Volcano is geschikt voor zowel de pot als de border.

De hoogte van deze selectie kan uiteenlopen van 80 cm tot 1.40 m.

Heeft u interesse in dit soort? Neem dan contact op met de licentiekwekers of CNB New Plants.