Begroting (Blog: Paul Peters)

12-05-2021

Ieder jaar maken we in de maand april de begroting voor het eerstvolgende boekjaar. Een boekjaar begint bij CNB op 1 juni. De begroting voor boekjaar 2021/2022 hebben we nu gemaakt. Een belangrijk onderdeel van de begroting is natuurlijk de inkomsten. Daarvoor is een goede inschatting van de omzet nodig. Maar in deze tijden van corona is dat een extra lastige..

Onzeker
Dat herkent u vast ook. Enerzijds is op dit moment sprake van hele goede bloemenprijzen en lopen de bolprijzen ook op. Anderzijds is er nog steeds veel onzeker als gevolg van corona. De kosten van logistiek zijn bijvoorbeeld onzeker net als de toegang tot markten.

Bijstellen
Het regelmatig bijstellen van de begroting is de enige oplossing, alleen moet dat vaker dan voorheen. Het afgelopen boekjaar hebben we dat bij CNB ook gedaan. De sombere begroting die we in mei 2020 hebben gemaakt is regelmatig naar boven bijgesteld.

Optimisme
De begroting voor boekjaar 2021/2022 hebben we wederom behoudend ingestoken. Wetende dat de handel op dit moment prima verloopt maar ook wetende dat bollen hier en daar opraken. Zelfs bij de zomerbloeiers. Gelukkig merk ik wel om me heen dat het optimisme over de goede handel de overhand begint te nemen in plaats van de onrust over de onzekerheden. We hebben blijkbaar goed nieuws nodig.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met Paul Peters (Manager bemiddeling).

Highlighted image: Begroting (Blog: Paul Peters)

Vergelijkbaar nieuws