Betaaldatum 15 januari (Blog Paul Peters)

20-01-2021

Ik heb u al eerder bericht dat betaaldatum 15 september 2020 vlot is verlopen. In de loop van 2020 ontstond als gevolg van Corona toch wel de vrees dat betalingen zouden stagneren. Op 15 september bleek dat niet het geval en datzelfde geldt voor 15 januari 2021.

Zomerbloeiers
15 januari is de betaaldatum van de zomerbloeiers met lelie als grootste gewas. In het voorjaar van 2020 zijn de leliebollen heel stroef verkocht in het buitenland door de Nederlandse export. Dat heeft veel geld gekost. Desondanks wordt 15 januari 2021 goed betaald en dat is een groot compliment naar dezelfde Nederlandse export en niet te vergeten de Nederlandse broeierij. Die laatste groep heeft een extreem jaar achter de rug met grote problemen in maart, april maar daarna meer dan goede bloemenprijzen. Tot op de dag van vandaag.

Creatief
Op de betaalmoraal in de bloembollen en vaste planten kunnen we vertrouwen en dat is een groot goed. De export maakt in het buitenland wel anders mee. De onzekerheden blijven echter onverminderd groot en voortduren. In diverse landen zijn winkels dicht. Toch vinden nu de tulpenbloemen ook goed hun weg. We zijn creatief met elkaar en ook dat is een groot goed.

Ijzersterk imago
Tot slot kunnen we ook vertrouwen hebben in het ijzersterke imago van onze prachtige producten. Lelie-, tulpen-, hyacinten- en narcissenbloemen en alle bolbloemen die ik vergeet bieden troost, maken je vrolijk, kleden interieurs aan waaronder de vele thuiswerkplekken en zijn gewoonweg prachtig. Niet alleen in een vaas of pot in huis maar zelfs ook digitaal!

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met Paul Peters (Manager bemiddeling).

Highlighted image: Betaaldatum 15 januari (Blog Paul Peters)

Vergelijkbaar nieuws