Beursverslag: Vaktentoonstelling Zwaagdijk

18-02-2020

Afgelopen week vond de Vaktentoonstelling voor de zevende keer plaats. Uiteraard en wederom in Zwaagdijk, op de proeftuin. Dit jaar met een kleine aanpassing in de looproute zodat nog meer stands een plek konden krijgen. Er is immers goede belangstelling.

Thema: Engeland 
Op de donderdag was een druk bezochte opening met daaropvolgend het Greenity debat, afgesloten met een lunch. Vervolgens een heel druk bezochte spuitlicentie bijeenkomst en een gezellige bedrijven en bloemenbeurs. Dit alles deed de magen rommelen maar een heerlijk buffet vond gretig aftrek. De avond stond in het teken van het thema van de Vaktentoonstelling: Engeland. Josephine Klapwijk (Royal FloraHolland), Dick van Bommel (Heemskerk Flowers) en Sandra Ishmael (NBTC) lichtten in een uur ‘cristal clear’ de situatie van de tulp in Engeland toe. Deze avond was ‘not te be missed’.

Interpolis tulpen top 10
Vrijdag was een ‘gewone’ beursdag. Druk, gezellig en met een mooie winnaar van de Interpolis tulpen top 10. De inzendingen waren van goede kwaliteit, de jury kritisch noch rechtvaardig en de winnaar zo trots als een pauw. Nogmaals gefeliciteerd Mark en Axel met jullie tulp Roeska. Ook vrijdag stond een heerlijk buffet klaar en werd het stiekem laat voor sommige standhouders en enkele bezoekers.

Wissel van voorzitter
Wat niet onopgemerkt mag blijven is de wissel van voorzitter die op de donderdag, tijdens de opening plaats vond. Niels Kreuk is de nieuwe man en Gerard Reus de scheidend voorzitter. Gerard heeft zijn verantwoording genomen toen het Holland Flower Festival 8 jaar geleden aan de grond zat. Gerard kon zich niet voorstellen dat in West Friesland geen doorgang zou zijn van het Holland Flower Festival wat daarvoor de West Friese Flora was. Nu is er de Vaktentoonstelling en die staat als een huis. Gerard daar mag je oprecht trots op zijn. Gerard bedankt en Niels veel succes!

Highlighted image: Beursverslag: Vaktentoonstelling Zwaagdijk

Vergelijkbaar nieuws