Bijvangst (Blog: Paul Peters)

19-02-2019

Bij CNB zijn we samen met u druk met mededinging. Er zijn diverse ALV’s van kwekersverenigingen waar BVS op de agenda staat. Leden en bestuurders van de kwekersverenigingen moeten een keuze maken. Dat blijkt lastig.

Vragen
Praten over de gevolgen van mededinging leidt er ook toe dat regelmatig de vraag voorbij komt ‘hoe hebben we het eigenlijk tot nu toe met elkaar geregeld?’. We zitten in een kwekersvereniging met een huishoudelijk reglement en statuten. ‘Maar wat staat daar eigenlijk precies in?’ Daarnaast hebben we een licentiecontract met de veredelaar. ‘Wat is daar eigenlijk allemaal in geregeld?’

Bijvangst
Er is sprake van bewustwording hoe kwekersverenigingen formeel zijn georganiseerd. Dit inzicht is belangrijke ‘bijvangst’ van de drukte over mededinging. In sommige kwekersverenigingen gaat toch veel geld om.

Aanpassing
Het blijkt ook dat onderhoud nodig is op de formele organisatie van kwekersverenigingen. De wereld staat immers niet stil en vraagt om snelle ondernemersbeslissingen en duidelijke afspraken. Nu we vanwege mededinging ook het huishoudelijk reglement en statuten herlezen blijkt dat aanpassing nodig is. Het is dus tijd om daar mee te starten.

Ondanks dat nu alle aandacht uitgaat naar de keuze voor BVS is er al goede bijvangst!

Heeft u vragen naar aanleiding van deze blog? Neem dan contact op met Paul Peters (Manager bemiddeling).

Highlighted image: Bijvangst (Blog: Paul Peters)

Vergelijkbaar nieuws