Binnenzak (Blog: Paul Peters)

04-02-2020

We zitten in het bollenvak weer midden in de bloemenshows, studieclub avonden, beurzen, vakavonden en lezingen. We luisteren naar veel saaie, een hoop hele saaie, enkele verrassende, soms leerzame en heel af en toe zelfs inspirerende verhalen. Want wees nu eens eerlijk, veel wat we horen of lezen weten we natuurlijk al. Ook ik zal eerlijk zijn, dat geldt natuurlijk ook voor deze blog.

Napraat
In de napraat merk ik vaak dat de bezoekers zich aangesproken voelen door de verhalen. ‘Natuurlijk moeten we krimpen, er zijn gewoon veel te veel bollen, de prijs is te laag’ of ‘natuurlijk moet de kwaliteit omhoog, maar er komen steeds minder middelen beschikbaar en personeel wordt ook steeds duurder’.

In de napraat hoor ik ook vele tegeltjes voorbij komen; ‘we doen een plas, heffen het glas en alles bleef zoals het was’ of ‘in gelul kan je niet wonen’ of ‘de beste stuurlui staan aan wal’ en ten slotte ‘hij is ook maar een profeet die brood eet’.

Plan
Hoe kun je de events zoals hier boven opgesomd wel nuttig voor jezelf of je bedrijf maken? Dat is een interessante vraag lijkt me. Volgens mij kan dat door je eigen plan en/of bedrijfsplan scherp te formuleren en desnoods uitgeprint in je binnenzak mee te nemen. Hoor je zaken die een bevestiging zijn van je plan of juist een bedreiging? Hoor je iets waar je al rekening mee hebt gehouden of hoor je echt wat nieuws waar je op moet anticiperen?

Mocht u mij treffen komende weken, ik heb ideeën voor CNB in m’n binnenzak.

Highlighted image: Binnenzak (Blog: Paul Peters)

Vergelijkbaar nieuws