Bloembollenzandland Egmond aan den Hoef verkocht!

15-02-2022

CNB Makelaardij B.V. heeft een perceel bloembollenzandland te koop aangeboden. Met een totale grootte van 133.310 vierkante meter. Dit stuk land is verkocht aan de provincie. Wij vertellen je er meer over.

Provincie Noord-Holland
Het perceel bloembollenzandland ligt aan de Meerweg te Egmond aan den Hoef. De provincie Noord-Holland heeft dit stuk grond gekocht. De percelen kunnen worden ingezet als ruilgrond voor agrariërs die nu in het Natuurnetwerk Nederland (NNN) ondernemen en uit dit gebied willen. Het Natuurnetwerk Nederland is het Nederlands netwerk van bestaande en nieuw aan te leggen natuurgebieden. Het netwerk moet natuurgebieden beter verbinden met elkaar en met het omringende agrarisch gebied. 

Interessant
De percelen kunnen met name interessant zijn voor agrariërs van wie het bedrijf aan de rand van de duinen ligt tussen Wijk aan Zee en Den Helder. Hier lopen meerdere gebiedsprocessen om onder andere het Natuurnetwerk af te ronden. Verschillende ondernemers hebben aangegeven hun grond binnen het NNN aan de provincie te willen verkopen als er voor hen ruilgrond op een plek buiten dit gebied beschikbaar is.

Highlighted image: Bloembollenzandland Egmond aan den Hoef verkocht!

Vergelijkbaar nieuws