Bloemencorso 2022

26-04-2022

Afgelopen zaterdag was het na twee jaar eindelijk weer tijd voor het bloemencorso. Het was ontzettend druk. Naar schatting kwamen een miljoen mensen naar de Bollenstreek om te kijken naar de optocht. Het bloemencorso begon vrijdagavond in Noordwijkerhout met de verlichte bloemencorso en reed zaterdag van Noordwijk naar Haarlem.

Hard gewerkt
Honderden vrijwilligers hebben hard gewerkt aan de prachtige praalwagens die meereden. Er zijn ongeveer 1,5 miljoen hyacinten, tulpen en narcissen gebruikt voor de wagens. Zoals altijd wordt er ook een prijs uitgedeeld aan de mooiste praalwagen. Dit jaar was dat de praalwagen met als titel ‘Als een vis in het water’ van de Corsogroep KAVB Hillegom-Haarlem en omstreken.

Ted Kortekaas
Ted Kortekaas vertegenwoordiger bij CNB zit in het bestuur van het Bloemencorso en wij hebben gevraagd hoe het corso volgens hem is verlopen: “ Allereerst een petje af voor het bestuur van het Bloemencorso. Normaal gesproken hebben wij een jaar om alles voor te bereiden, maar dit jaar hebben wij alles binnen zeven weken moeten doen. Dat kwam nog door corona. De praalwagens stonden al zo goed als klaar van twee jaar geleden, toen het door corona helaas niet door kon gaan. Ze stonden opgeslagen bij verschillende bol gerelateerde bedrijven. Na wat aanpassingen konden we deze wagens weer gebruiken. Het was een grote uitdaging en erg intensief voor alle betrokkenen. Het was nog spannend of we de bloemen konden gebruiken door het koude weer van een paar weken terug en het daarop volgende warme weer. Eigenlijk was het corso te laat voor het seizoen. Wij zijn uitermate positief over het verloop van het 75 jarige jubileum van het corso dit jaar. Het was prachtig weer. We hebben enorm genoten van al het publiek dat is gekomen. Ik denk dat we wel kunnen spreken van een record aantal bezoekers. Het was weer een feestje voor de Bollenstreek en het bloembollenvak.”

Highlighted image: Bloemencorso 2022

Vergelijkbaar nieuws