Circa tachtig soorten tijdens de Dutch Peony Days 2022

08-06-2022

Morgen is de laatste dag van de CNB Dutch Peony Days bij CNB Bovenkarspel. Er staan zo'n tachtig soorten pioenen. Vijftien tot twintig inzenders hebben hun mooiste materiaal aan geleverd voor een show die een overzicht geeft van het actuele aanbod en nieuwigheden. Het is natuurlijk ook een kans om relaties te ontmoeten. 

Vorig jaar
Vorig jaar was de CNB Pioenenshow nog een combinatie van een live en online event, vertelt CNB Vertegenwoordiger Ron Hoogeveen. “Daar kozen we voor vanwege de coronasituatie. Gelukkig kan het nu weer volledig live en dat heeft ook onze voorkeur. Dan kun je elkaar echt ontmoeten en de bloemen in alle dimensies zien.” De keuze voor Bovenkarspel was voor herhaling vatbaar. Collega Gijs Laan legt uit: “In Bovenkarspel zitten we midden in het pioenenteeltgebied, veel pioenenkwekers zijn in West-Friesland gevestigd. Dat maakt de aanvoer van de bloemen voor de show eenvoudig. We organiseren de show in hal 17 waar overdag de deuren naar de laaddocks open kunnen om wat warmte binnen te laten. Door de tempratuur in de hal gaan pioenen ’s nachts in ruststand. Zo houden we de bloemen gedurende de show mooi.”

Dutch Peony Award 2022
Vandaag worden de pioenen gekeurd door een vakjury. Deze vakjury bestaat uit experts en professionals uit het pioenenvak die de inzendingen zullen beoordelen op uniformiteit, vaasleven en knop- en bloemprestatie. Op vrijdagmiddag om 15.00 zal de prijsuitreiking van de Dutch Peony Award 2022 plaatsvinden.

Wilt u morgen langskomen? Dat kan van 8.00 uur tot 17.00 uur en het is niet nodig om van te voren een afspraak te maken.

Highlighted image: Circa tachtig soorten tijdens de Dutch Peony Days 2022

Vergelijkbaar nieuws