CNB maakt plannen voor shows

18-08-2021

De coronacrisis is spelbreker voor veel evenementen. Ook wij heeft daar de nodige last van ondervonden. Toch is er nu de hoop dat er in het komende half jaar – zij het met de nodige voorzorgsmaatregelen – toch een aantal evenementen kan doorgaan. We zetten ze even op een rij.

Als eerste zijn de CNB Dahliadagen gepland, van 30 augustus tot en met 3 september. Het is nog onzeker of dit event op deze datum kan doorgaan vanwege de coronacijfers. We zullen volgende week een beslissing maken.

CNB Leliedagen
De CNB Leliedagen staan in de agenda van 3 tot en met 5 november, tegelijk met de IFTF. “Verschillende veredelaars zullen voor deze dagen bloemen inzenden. Daarbij gaat het om een mix van noviteiten en bestaand assortiment.” Behalve ‘bloemen zien’ gaat het er deze dagen ook om dat relaties ‘elkaar zien’, benadrukt Maaike. “Vertegenwoordigers gaan wel op bedrijfsbezoek bij klanten en veredelaars, maar vakbreed zijn de contacten al lange tijd beperkt. Je merkt dat er grote behoefte is om elkaar weer te zien, bij te praten, even een kop koffie te drinken samen. En natuurlijk hopen we dat deze dagen ook een impuls geven aan de handel.”

Nog iets verder in de tijd, van 11 tot en met 13 januari 2022, staan de CNB Bloem- en Relatiedagen op de planning. “De voorbereidingen daarvoor zijn nu al gestart, de eerste mail aan de inzenders is al de deur uit. Wie wil inzenden, doet er goed aan om hiervoor al op tijd bollen opzij te zetten.” Twee jaar geleden is CNB met de Bloem- en Relatiedagen een nieuwe weg ingeslagen. “Natuurlijk kun je tijdens dit event nog steeds diverse bolbloemen zien in het handelscentrum. Daarnaast zullen studenten van het Clusius College uit Alkmaar weer fraaie arrangementen voor ons maken. De focus ligt vooral op relatiebeheer. Dit is een mooi moment in het jaar om elkaar te ontmoeten en te netwerken.”

Nieuwe aanpak
De nieuwe aanpak is goed gevallen bij relaties en vertegenwoordigers. “Daarom hebben we besloten op deze voet door te gaan.” Corona zal wellicht ook dan nog een rol spelen. “In dat geval hebben we nog wel wat uitdagingen te tackelen, bijvoorbeeld rond de anderhalve meter afstand houden, maar we hebben tijd genoeg om ons daarop voor te bereiden.”

Voor in je agenda:
30 augustus - 3 september – CNB Dahliadagen (nog onder voorbehoud)
4-6 november 2021 – CNB Leliedagen
11-13 januari 2022 – CNB Bloem- en Relatiedagen

Highlighted image: CNB maakt plannen voor shows

Vergelijkbaar nieuws