CNB Marktbroeishow 2024 meer dan geslaagd!

11-03-2024

Afgelopen woensdag 6 t/m vrijdag 8 maart organiseerde het CNB Bloembollenteam een zeer succesvolle marktbroeishow in Bovenkarspel. 

In totaal werden er zo'n 230 soorten geshowd, gebroeid op water en op potgrond. Er was genoeg te zien, te vergelijken en te bespreken. Alle soorten waren ook op de vaas te zien en de kwaliteit van de tulpen was super. Het stond er allemaal heel strak bij. Het grootste deel van de bezoekers broeit op water en een deel broeit op potgrond. Door beide werkwijzen te laten zien, kunnen bezoekers zelf de resultaten beoordelen en vertalen naar hun eigen situatie. Ook voor de export is het interessant om te zien hoe de verschillende soorten zich op water en op potgrond gedragen.

Bezoek
Het bezoek liep op de woensdag en de donderdag gedurende de dagen constant lekker door. Ook op de vrijdagochtend was het druk, maar het hoogtepunt was de vrijdagmiddag vanaf 15.00 uur tot 17.00 uur. Het was leuk om te zien dat er dit jaar veel jong publiek mee kwam naar Bovenkarspel. Bij elkaar hebben we zo'n 250 bedrijven op bezoek gehad, met gemidded twee bezoekers per bedrijf. Na de tulpen was het vrijdagmiddag tijd voor een borrel en een overheerlijk buffet.

Zeer geslaagd
Bezoekers kwamen uit heel Nederland. Zowel kwekers, broeiers als exporteurs wisten de weg naar Bovenkarspel te vinden. Volgens het CNB Bloembollenteam een meer dan geslaagd event en een record aan bezoekers. Op naar volgend jaar!
 

       

Highlighted image: CNB Marktbroeishow 2024 meer dan geslaagd!

Vergelijkbaar nieuws