CNB Veilen nu ook in Duitsland

26-10-2021

De komende periode heeft het team van CNB Veilen een aantal interessante materialenveilingen op de agenda staan, die in samenwerking met Troostwijk worden georganiseerd. Opvallend daarbij is dat het niet alleen gaat om veilingen in Nederland, maar ook in Duitsland. Verder zijn de eerste groene veilingen voor 2022 alweer genoteerd.

Internationaal
De eerstvolgende materialenveiling op de agenda is namelijk die van de Duitse tulpenbroeier W. & P. Wappenschmidt GbR uit het Duitse Korschenbroich. “Dit is een mooi resultaat van de samenwerking met Troostwijk, dat internationaal opereert en dus ook klanten van buiten Nederland aantrekt. Deze veiling sluit op 4 november. Het aanbod is voornamelijk geschikt voor de tulpenbroeierij, naast nog andere materialen en machines voor de agrarische sector. We veilen onder andere een halfautomatische Quality buncher uit 2017, een Potveer ontboller, 200 kuubkisten van 150x120x92, en 20.000 broeibakken. Allemaal van goede kwaliteit.”

Imposante veiling
“Op 25 november veilen we de zeer interessante materialen van Wout Philippo Export uit Hillegom. De aanleiding hiervoor is bedrijfsbeëindiging. Dit betreft twee zeer courante perfect onderhouden Hachmang bloembolleninpaklijnen, gaasbakken, houten onderzetters, ventilatoren, pallets, stellingen, een heftruck, een elektrische palletwagen, diverse fust en verpakkingsmaterialen en allerlei andere machines en materialen ten behoeve van de bloembollenexport en -kwekerij. Een geweldig mooi aanbod, meer informatie volgt nog.” Op 20 januari 2022 sluit ‘de imposante veiling’ van P.A.M Klaver B.V. uit Anna Paulowna. “Deze veiling staat online vanaf 20 december 2021. Wat je kunt verwachten is de volledige inventaris van het bollenbedrijf, met onder andere een groot aantal trekkers.”

Groene veilingen
Hoewel de winter nog moet beginnen, zijn de eerste opdrachten voor groene veilingen in het voorjaar van 2022 alweer gegund aan het veilingteam. “Begin januari zullen we hier verder over informeren.” Het veilingteam heeft intussen een advies voor ondernemers: “Overweegt u ook te stoppen of wilt u wijzigingen doorvoeren in de teelt en daarom groen veilen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij komen graag bij langs om de mogelijkheden voor uw bedrijf te bespreken.”

Online
Wat jaarrond doorgaat is de online verkoop van materialen en machines. “Dit is een interessante site als je wilt kopen, maar ook als je wilt verkopen. Het loont de moeite om eens goed te kijken wat je in je schuur hebt staan en niet meer gebruikt. Via de site bereik je een groot koperspubliek.”

Highlighted image: CNB Veilen nu ook in Duitsland

Vergelijkbaar nieuws