Code geel (blog Paul Peters)

25-06-2019

Inmiddels is ‘de rooitijd’ gestart en is het 30C+.  De warmte gaat niet onopgemerkt voorbij.

Frisse duik
Een lekker zonnetje bij het rooien is wat we willen, maar zo warm als deze week is wel wat veel van het goede. Een frisse duik doet dan wonderen. En over een frisse duik gesproken: 195 kilometer in ruim 72 uur, wat een geweldige prestatie. Aan het doorzettingsvermogen van Maarten van der Weijden kunnen we met het rooien in deze hitte een voorbeeld nemen!

Het lijkt mij geen goed moment voor een lange diepzinnige column, maar ik heb wel een paar losse zaken die ik jullie niet wil ontnemen.

Omzetontwikkeling bemiddeling
De omzetontwikkeling bij CNB is weer heel anders dan vorig boekjaar. De tulpenbemiddeling is voorspoedig gelopen maar staat nu wat onder druk. We merkten dat al tijdens het groene veilingseizoen. De oogstverwachting dit jaar is goed waardoor het ‘broeiassortiment’ tijdens de groene veiling minder gemakkelijk van de hand ging. Nu zien we zelfs prijsdruk. Overigens verliep het groene veilingseizoen bijzonder goed. De lelies lijken iets op te krabbelen na twee jaren van zakkende prijzen en stroeve verkoop.

Tulpen op komst en kwekersverenigingen
De nieuwbouw in Bovenkarspel vordert gestaag en het ‘koel- en preparatieteam’ bereidt zich voor op de ontvangst van tulpen. Verder zijn we bij CNB alle vergaderingen aan het voorbereiden die na de zomer worden ingepland van kwekersverenigingen. Er zijn nog verschillende kwekersverenigingen die de beslissing over toetreden tot BVS moeten nemen. We gaan alles op alles zetten om de deadline van 31 december 2019 te halen.

Code geel met een wit randje
Ondertussen is het ook nog code geel. Bij naderend onweer, wind of zoals nu de warmte is het al snel zover. Afgelopen zondag was ik bij een evenement met de naam ‘zweten en eten’ in Lisse. Er is geld opgehaald door een ‘run-bike-run’ evenement te sponsoren wat ook CNB heeft gedaan. Na afloop gezellig eten en drinken. Een biertje gaat er dan zeker in. Weer een andere dimensie van ‘code geel’.

Highlighted image: Code geel (blog Paul Peters)