De haarband van Memphis (Blog Paul)

18-06-2024

Tijdens de oefenwedstrijden van het Nederlands elftal droeg Memphis een witte haarband, zoals u vast niet is ontgaan. Bij mij, en vele anderen, was de ergernis groot. Van der Vaart vroeg zich zelfs af of Memphis op weg was naar de tennis. Dat vond ik grappig.

Marketingstunt
Koeman zou wel ingrijpen dacht het volk, maar dat deed hij niet. Met als uiteindelijk gevolg dat de Nederlandse supporters, naast een oranje tenue, nu ook een witte haarband dragen. Dat dan weer wel. Het is namelijk de marketingstunt van dit EK. Witte haarbanden zijn niet meer aan te slepen. In Nederland dan.

Vergelijking
Marketeers die onder andere in opdracht van allerlei supermarkten dure campagnes hebben gelanceerd, staan toch wel in hun hemd. Hier kan je niet tegenop schetsen, moodboarden en brainstormen. Ik maak de vergelijking met de veredeling van bloembollen. Ook hier gaat veel tijd, energie, denkwerk en vooral geld in zitten. En dan komt uit moeder natuur in het volle veld een ‘gevonden’ nieuw ras. We kennen allemaal de voorbeelden. Het zorgt voor de broodnodige ontnuchtering. Soms is er namelijk niet veel nodig voor succes.

Highlighted image: De haarband van Memphis (Blog Paul)

Vergelijkbaar nieuws