De weg van de politiek (Blog Paul)

26-03-2024

Ik reed vanochtend van CNB Lisse naar CNB Bovenkarspel maar kwam in Lisse al in de file terecht, oh ja Keukenhof is open. Daar had ik even niet bij stil gestaan. Er stonden al flink wat bussen op de parkeerplaats. Kortom het was vanochtend al lekker druk.

75 jaar bestaat onze fantastische reclametuin voor het bloembollenvak. Ook dit jaar gaan weer heel veel toeristen genieten van onze mooie bolbloemen. Er worden volop selfies gemaakt die op diverse Socials worden gedeeld en geliked. Keukenhof krijgt voor de 75e keer de aandacht die ze verdient.

Op de eerste dag dat Keukenhof open was, 21 maart jl., heeft extinction rebellion ook de aandacht opgeëist. De berichtgeving hierover op hun eigen website vind je hier terug.

In dit bericht staat letterlijk dat ‘als de politiek geen verantwoordelijkheid neemt, moeten wij het heft in eigen handen nemen’. Voor de liefhebbers van de filosofie biedt Thomas Hobbes in zijn Leviathan uitkomst. De enige weg om meningsverschillen die we met elkaar hebben te beslechten, loopt via de politiek en niet via het ‘eigen rechter’ spelen.

De weg van de politiek is echter ook een lange weg. Dat weten we in de bloembollen als geen ander. Vandaar dat we de handen uit de mouwen steken en anticiperen, met onder andere ziekzoekrobots, laserweeders, aardwarmte en de vele initiatieven van NLG en Fieldlab Bol. Het is natuurlijk nooit genoeg maar we zijn op de goede weg. Op naar een fantastisch Keukenhofseizoen!

Highlighted image: De weg van de politiek (Blog Paul)

Vergelijkbaar nieuws