Dicht bij huis (Blog: Paul Peters)

05-01-2021

Ik kan me verhalen herinneren die mijn moeder vertelde over dorp bewoners die al jaren het dorp niet uit geweest waren. Mijn moeder is 92 en ik heb het over het dorp ‘de Zilk’. Ik weet nog dat ik me daar toen weinig bij voor kon stellen. De Zilk is maar klein, 2000 inwoners toen. Je maakt maar weinig mee als je ‘het dorp niet uitkomt’.

Internet
Ik woon nu zelf in Lisse. Veel groter dan de Zilk maar ik ben afgelopen twee weken ook nauwelijks ‘het dorp uit geweest’. Voor u ook herkenbaar denk ik. Nu hebben we natuurlijk internet, werken we vanuit huis (indien mogelijk) en kunnen we iedere minuut het wel en wee van de wereld zien of lezen.

Lock downs
Voor verschillende bollenkwekers die al veel vanaf het bedrijf werkten is de verandering door corona beperkt. Voor bollenbedrijven die ook in het buitenland belangen hebben is de impact natuurlijk veel groter. Reizen is nauwelijks meer mogelijk en de lock downs in de landen om ons heen zorgen voor veel onduidelijkheid en onzekerheid.

Grote interesse
Toch lijkt de interesse in bloembollen, bloemen en vaste planten onverminderd groot. Wel met enkele afzwaaiers vooral in de bol op pot handel. Bij CNB merken we dit ook. Ondanks de beperking in reizen en fysiek klantcontact loopt de handel goed door. Sommige producten raken schoon op en dat stimuleert de handel voor het volgende oogstjaar. De omzet van CNB ligt voor boekjaar 21/22 nu 8% voor ten opzichte van het jaar ervoor.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met Paul Peters (Manager bemiddeling).

Highlighted image: Dicht bij huis (Blog: Paul Peters)

Vergelijkbaar nieuws