Dit mag nooit meer gebeuren (blog van Paul Peters)

02-03-2022

Ik ben met mijn gezin afgelopen voorjaar op vakantie geweest in Normandië. Naast de natuurpracht, pittoreske dorpjes als Honfleur en Deauville en de kalkrotsstranden is overal de Tweede Wereldoorlog aanwezig. Vooral de Normandy American Cemetery is indrukwekkend. Om stil van te worden. Dit mag nooit, maar dan ook nooit meer gebeuren. Toch is er in Europa weer oorlog en zijn de beelden op journaal surrealistisch. Ik kan het nog steeds niet bevatten, maar het is realiteit.

Gevolgen
De gevolgen zijn nog niet duidelijk, maar we gaan er op allerlei gebied mee te maken krijgen. Het persoonlijk leed is natuurlijk het ergste. Vanuit CNB zijn we allereerst in contact met klanten die direct de gevolgen merken voor hun handel. We volgen de ontwikkelingen op de voet en zorgen dat we blijvend in contact zijn. Corona lijkt opeens alweer achter ons terwijl dat niet voor iedereen geldt. Onze sector is gezond, maar ook heel kwetsbaar. Wel heb ik op deze plek al eerder geroemd dat we heel flexibel kunnen zijn en goed weten om te gaan met tegenslag. Dat gaat ons zeker helpen.

Ik hoop dat de Russen gaan inzien dat Poetin niet het Rusland vertegenwoordigt wat we vanuit onze handel kennen en waar mooie intensieve relaties zijn opgebouwd. Het verzet zal vooral vanuit hen moeten komen.

Highlighted image: Dit mag nooit meer gebeuren (blog van Paul Peters)

Vergelijkbaar nieuws