Een jaar later.. (Blog Paul Peters)

16-03-2021

Vorig jaar op 13 maart kopte het vakblad voor de bloemisterij met ‘slachting op klokken Royal Floraholland’. Dit jaar wordt in dezelfde periode het ene na het andere weekomzet record verbroken. Het kan verkeren, maar dit is natuurlijk ongekend.

De rust bewaren
Bij CNB stonden we vorig jaar, om deze tijd, aan de vooravond van bijna 2 maanden waarin we nauwelijks omzet realiseerden. Sterker nog, samen met Anthos, KAVB, IGH en Hobaho riep CNB op om ‘de rust te bewaren’. We vroegen aan verkopers, kopers en vertegenwoordigers om in deze fase ‘geen besluiten te nemen die verstrekkende gevolgen hebben voor de in- en verkoopposities van marktpartijen’. Dit had als gevolg dat we in juni 2020 ongeveer 30% minder omzet (oogst 2020) hadden gerealiseerd dan het oogstjaar ervoor. Zoals het er nu naar uitziet hebben we die 30% bijna volledig ingelopen.

Enorme verschillen
Maar dan de handel in bloembollen voor oogst 2021. Bij CNB staan we op dit moment heel ruim voor ten opzicht van oogst 2020 maar ook ten opzichte van 2019. Dat loopt de komende maanden alleen nog maar verder op omdat we vorig jaar vanaf half maart tot half mei bijna geen koopovereenkomsten hebben gemaakt. We hadden immers opgeroepen ‘om de rust te bewaren’. Ik heb deze enorme verschillen in omzetten in de ruim 20 jaar die ik bij CNB werk niet eerder meegemaakt. Onze mooie producten hebben een ijzersterke positie in de markt. Dat blijkt maar weer.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met Paul Peters (Manager bemiddeling).

Highlighted image: Een jaar later.. (Blog Paul Peters)

Vergelijkbaar nieuws