Een omvangrijke groene veiling!

14-04-2020

Het CNB groene veilingteam heeft de opdracht gekregen voor een omvangrijke groene veiling van Bloembollenkwekerij Firma Veul uit Anna Paulowna.

Firma Veul heeft besloten te stoppen met de hoofd activiteiten van hun bedrijf. Het betreft in totaal ongeveer: 50 hectare tulpen, narcissen, irissen en crocussen in een gewild assortiment. Naast deze handelssoorten worden er ook interessante narcissen zaailingen geveild. We nemen je graag mee in het assortiment dat geveild gaat worden:

Narcissen
We veilen een groot assortiment aan narcissen, geschikt voor export en broei, zowel voor snij en voor pot. Het grootste gedeelte van de cultivars wordt exclusief geteeld. De afnemers hiervan zijn divers. Handelspartijen met een aanzienlijke oppervlakte kunnen een aanvulling zijn voor kwekers om de vraag naar grote aantallen bij de droogverkoop te bedienen.

De zaailingen komen van diverse veredelaars, waaronder uit Engeland en USA, de 06; 07; 08 nummers komen uit de Van Der Veek kruisingen.

Divers assortiment
Naast de genoemde narcissen staat er ook een gevarieerd assortiment van Tulp, Crocus, Allium en Iris. Opvallend in de categorie Tulp is de “The First”, een vroeg te rooien kaufmannia en “Big Smile®”, een enkele gele tulp. Er staan ook Tulpen uit de Vertuco-kruisingen, waaronder Dream Touch® en La Belle Epoque®. Deze soorten hebben afnemers voor droogverkoop. Verder staat de gehele collectie uit de lijn “San-tulpen” er. Dit is een veelbelovende groep tulpen met partijen in opbouw. De Tulp New Santa® wordt exclusief geteeld en is geschikt voor droogverkoop en broei. Tenslotte aandacht voor de grootbloemige Crocus Golden Yellow, de Allium Metallic Shine ® en Iris White Magic ®. Deze soorten maken de veiling compleet met gewassen die maar eens in de paar jaar worden aangeboden.

Hieronder alvast een preview van de soorten: 

        

Houdt uw brievenbus in de gaten want binnenkort ontvangt u een informatie flyer van deze veiling.

Wilt u op de hoogte blijven van de tuinen en alle info rondom het groene veilen? Like dan onze Facebookpagina.

Lees ook: Vertrouwen centraal bij veilen

Highlighted image: Een omvangrijke groene veiling!

Vergelijkbaar nieuws