Een recordopbrengst!

15-05-2018

Op vrijdag 11 mei jl. is in New York geschiedenis geschreven door het veilinghuis Christies. De kunstcollectie van Peggy en David Rockefeller is geveild voor een bedrag van 832 miljoen dollar. Het is u vast niet ontgaan.

Opbrengstrecord
David is in 2017 overleden en was de kleinzoon van John D. Rockefeller, de oprichter van Standard Oil. David heeft in de loop der jaren op zorgvuldige wijze een enorme belangrijke kunstcollectie opgebouwd. De Finse veilingmeester van Christies Jussi Pylkkänen heeft de veiling samen met zijn team zorgvuldig voorbereid. Uiteindelijk zijn door deze voorbereiding, door de kunst zelf en door de herkomst vele opbrengstrecords gebroken.

Teamwork
Bij CNB zijn we op dit moment ook volop aan het veilen. Groen te velde en materialen. Ook hier is sprake van teamwork en vinden we de persoonlijke relatie met u, als opdrachtgever en ook koper, essentieel. Daarbij hebben we in materialen gekozen voor de partner Troostwijk omdat we samen een betere dienstverlening kunnen neerzetten. Vergelijkbaar met het Rockefeller voorbeeld is dat een zorgvuldig opgebouwde kraam, herkomst, de goede voorbereiding en het veilingevenement ook bij CNB leiden tot hogere opbrengst. We weten dit omdat we al bijna 100 jaar veilen. Nog niet zo lang als Christies, dat in 1766 in Londen is opgericht, maar toch.

Jussi Pylkkänen
Het is een aanrader om eens op youtube te kijken met hoeveel enthousiasme en professionaliteit Jussi Pylkkänen de kunststukken aan de man brengt. Ik herken daarin het veilingteam van CNB die van iedere veiling een evenement maakt.

Standard Oil
U vraagt zich tot slot misschien af; ‘Standard Oil, bestaat dat nog?’. Nee, de Amerikaanse mededingingsautoriteit heeft de Rockefellers gedwongen het concern op te knippen vanwege te veel marktmacht. Dat heeft geleid tot de oprichting van bedrijven als Esso, ExxonMobil, BP, Chevron en Texaco. Ook geen kleine jongens maar niet zo groot als het ooit zo enorme Standard Oil.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Paul Peters, manager bemiddeling 0252 -431 493. 

Highlighted image: Een recordopbrengst!

Vergelijkbaar nieuws