Er moet een meerwaarde zijn

07-12-2021

Dennis van der Krogt, directeur-eigenaar van exportbedrijf Jansen’s Overseas uit Noordwijkerhout, ziet CNB als een belangrijke schakel tussen koper en verkoper. Aan het in stand houden van het in- en verkoopbureau wil hij graag zijn steentje bijdragen. Nu hij is benoemd als lid van de raad van commissarissen van CNB krijgt hij die kans.

Dennis van der Krogt
Commissaris Evert van Zanten van Onings Holland Flowerbulbs benaderde Van der Krogt om de rol van JØrgen de Ree van Royal De Ree Holland uit Lisserbroek over te nemen in de raad van commissarissen van CNB. “Een bestuursfunctie is nieuw voor mij, dus ik zei niet meteen ‘ja’. Ik heb een aantal voormalige commissarissen gebeld om een beeld te krijgen van wat er van mij wordt verwacht. Dat gaf een positief beeld. Daarbij is CNB een coöperatie, die gedachte spreekt mij ook aan. Al jaren is CNB als bemiddelingsbureau een belangrijke schakel tussen koper en verkoper. Het lijkt me mooi om daaraan mijn steentje te kunnen bijdragen.”

Connectie stimuleren
Vanuit zijn achtergrond, als directeur-eigenaar van een internationaal exportbedrijf, heeft hij veel ervaring met de inkoop van bloembollen. “Ik ben commercieel ingesteld, weet wat er in dit marktsegment speelt. Wat ik in het werkveld tegenkom, kan ik meenemen naar CNB. Hoe gaan we op ontwikkelingen inspelen, hoe gaan we de toekomst in? Neem zo’n ontwikkeling als corona en alles wat daarbij komt kijken. Hoe ga je daar kortdaad mee om? Dat vind ik interessant.”

Van der Krogt zou de connectie tussen koper en verkoper ‘willen stimuleren’. “Om ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk transacties via CNB verlopen, moet er een meerwaarde zijn. Ondernemers laten zich niet graag sturen, maar ze zijn wel geïnteresseerd als er voordeel te behalen valt. Hoe geef je daar vorm aan, in deze tijd? In goede tijden gaat het ons allemaal voor de wind, dan is zaken doen makkelijk. Waar het om gaat is dat je ook bij tegenwind nog op een goede manier overeind bijft. CNB is een coöperatie, en ik geloof erin dat je uit dat collectief meer kunt halen. Samen sta je immers altijd sterker.”

Kat uit de boom
Van der Krogt is bepaald niet van plan om meteen bij de eerste vergadering met de commissarissen hoog van de toren te blazen. “Ik ga eerst eens de kat uit de boom kijken en me goed inlezen om een beeld te krijgen van wat er allemaal speelt.” Overigens kent hij CNB goed. “Ons exportbedrijf heeft al jaren een goede relatie met een aantal vertegenwoordigers bij CNB. Ik voel me er dan ook erg bij betrokken. In mijn rol als commissaris zal ik de organisatie benaderen alsof het mijn eigen bedrijf is.”

Benieuwd naar het artikel over Arjan Rood? Lees het hier.

Highlighted image: Er moet een meerwaarde zijn

Vergelijkbaar nieuws