Geslaagde middag tijdens de hyacinten barbecue!

24-04-2024

Op vrijdag 12 april was het weer tijd voor de zesde editie van de Hyacintenbarbecue, en voor de derde keer op rij vond het plaats bij de Tulperij in Voorhout.

Ontspanning en gezelligheid
Met het einde van de broeiseizoenen in zicht was het de perfecte gelegenheid voor hyacintenkwekers, broeiers en exporteurs om bij elkaar te komen voor wat ontspanning en gezelligheid. Het CNB Hyacintenteam organiseert deze barbecue elk jaar in april, zodat iedereen nog even kan bijpraten over het vak. Bovendien was het een mooie kans om door de showtuin te wandelen en de nieuwe hyacintenrassen te bewonderen.

Showtuinen
Dit jaar stond de showtuin prachtig in bloei tijdens de barbecue, waardoor de aanwezigen konden genieten van mooie partijen hyacinten. Voor de toekomst van de hyacintenshowtuin streven we ernaar om altijd het handelsassortiment te laten zien en tegelijkertijd nieuwe soorten te blijven ontdekken om te presenteren. Bewust zijn er nu twee showtuinen, zodat mensen en relaties uit het Noordelijk zandgebied en de Bollenstreek gemakkelijk van de prachtige hyacinten kunnen genieten in hun eigen omgeving. In beide showtuinen worden dezelfde cultivars getoond.

Samenwerking met de Tulperij
De samenwerking met de Tulperij verloopt elk jaar fantastisch. We zijn goed op elkaar ingespeeld en zorgen ervoor dat er een breed scala aan hyacinten te bewonderen is. Het CNB hyacintenteam haalt meestal de meeste soorten op, maar Daan van de Tulperij regelt ook vaak nog een aantal soorten. Het team van de Tulperij plant en onderhoudt vervolgens de hyacinten.

Het was een geslaagde en gezellige middag, op naar volgend jaar!

   

Highlighted image: Geslaagde middag tijdens de hyacinten barbecue!

Vergelijkbaar nieuws