Gezocht ‘ondernemende liefhebber van vaste planten’

21-07-2020

Bij CNB kennen we een rijke historie in de bemiddeling van vaste planten. De start is ingegeven door de bloembollenexporteurs op USA. Zij waren de eersten die kansen zagen om naast bloembollen ook vaste planten (bare root) naar USA te verschepen. In de jaren 80 startten de eerste vaste planten vertegenwoordigers bij CNB.

Diversiteit in vaste planten enorm
De teelt in vaste planten nam daardoor in de bollenstreek flink toe. Vooral hosta, dicentra en pioenen. Al snel bleek dat de diversiteit in vaste planten enorm is. De hechte groep vaste plantenkwekers pakte de handschoen op en heeft een ontzettend breed teeltplan gerealiseerd. Denk ook aan Agapanthus, Aconitum, Heuchera en Echinacea.

CNB Newplants
De bare root teelt in de bollenstreek kwam onder druk te staan door snelle vermeerdering via weefselkweek (tissue culture) en onbeworteld stek (unrooted cuttings). Kansen werden gezocht en gevonden in het kwekersrechtelijk beschermen van nieuwe rassen en het onder licentie laten kweken. Onder de naam CNB Newplants is door de CNB vaste planten vertegenwoordigers een nieuwe dienstverlening opgezet voor het vaste planten vak.

Vacature accountmanager vaste planten
Een levendige internationale handel is ontstaan met nog steeds volop kansen. In dit speelveld zoeken we een accountmanager vaste planten. Belangrijkste eigenschappen die we zoeken is dat je een liefhebber bent van de vaste plant en ondernemend bent ingesteld. Herken je dit? Bekijk de vacature hier. 

Highlighted image: Gezocht ‘ondernemende liefhebber van vaste planten’

Vergelijkbaar nieuws