Goede tijden voor materialen veilingen

15-02-2022

Dat het verkopen van je materialen via CNB en Troostwijk een goed idee is, is de afgelopen periode opnieuw gebleken. De materialenveilingen voor P.A.M. Klaver uit Breezand en J.C.M.M. Heemskerk uit Hillegom hebben de verwachtingen overtroffen.

Bedrijfsbeëindiging
Wegens algehele bedrijfsbeëindiging liet P.A.M. Klaver uit Breezand de complete inventaris online veilen door Troostwijk en CNB. Eerder in 2021 hield CNB al een groene veiling voor het bedrijf. “Wij kijken terug op twee zeer geslaagde veilingen”, vertelt Peter Klaver. “Ik heb het contact en de begeleiding vanuit CNB en Troostwijk als heel prettig ervaren. De veiling is prima verlopen. Er zitten altijd dingen tussen die wat goedkoper of duurder gaan dan verwacht, maar alles bij elkaar was het resultaat gewoon goed.” Ook Hans Heemskerk van bloembollenkwekerij J.C.M.J. Heemskerk uit Hillegom kijkt terug op een topveiling. "Sommige materialen brachten net zoveel op als ik er tien jaar geleden voor heb gegeven. Dat had ik niet verwacht." Hoofd Veilingen Ronald Walkier benadrukt nog maar eens: “Samen met onze partner Troostwijk bereiken we met onze veilingen niet alleen het hele bollenvak, maar ook een database van 150.000 potentiële bieders. Dat maakt een goede verkoop van materialen enorm kansrijk.”

Op veler verzoek
Vanwege flinke belangstelling en vragen vanuit het vak gaat CNB Veilen samen met partner Troostwijk weer een inbrengveiling organiseren. “De inbrengveiling zal eind maart, begin april plaatsvinden op de locatie van De Ruyter & Son B.V. aan de Herenweg 346 in Noordwijkerhout. Op deze locatie zijn twee dockshelters en voldoende heftrucks aanwezig om eenvoudig te kunnen laden en lossen. Ook is er een flink buitenterrein waar grote materialen en machines kunnen staan. Wie materialen en/of machines wil inbrengen, kan contact met ons opnemen. Hou de website in de gaten voor meer informatie.”

CNB Veilen zal in samenwerking met Troostwijk drie veilingen organiseren in opdracht van Gert van Groningen uit Nieuw-Vennep. “Dit is een bijzondere veiling”, vertelt Walkier enthousiast. “Veiling 1 sluit op 11 april, daarbij gaat het om vijftig antieke koetsen, rijtuigen, arrensleeën, tuigage, koetslampen en kostuums. Veiling 2 sluit op 13 april, dan worden ruitersportmemorabilia, antiek, curiosa, miniaturen, klokken en schilderijen geveild. Veiling 3 sluit 14 april, dan gaat het om een paardentransportvrachtwagen, aanhangwagens en de bedrijfsinventaris. Dit is een enorme collectie waar we op een later tijdstip uitgebreid over zullen informeren.” Verder staat op 19 mei de veiling van tulpenbollenverwerkingsmachines op de rol bij G.E.M. Berbee in Schagerbrug.

Interessante groene veilingen
Het gaat goed met de agenda voor groene veilingen. “We zijn volop in gesprek met diverse relaties over groen veilen. Eerder meldden we al de veiling van de mooie kramen van G.E.M. Berbee te Schagerbrug en V.O.F Stap -Sjerps te Hoogkarspel. Daar zijn twee prachtige pioenenkramen bijgekomen. Voor Mts. R. Voortman uit Smilde veilen we ongeveer 2 hectare pioen in een gewild sortiment, waaronder ‘Sarah Bernhardt’, ‘Coral Sunset’ en ‘Duchesse de Nemours’. Voor Fion Blue Enterprise veilen we onder andere ‘Gardenia’, ‘Dinner Plate’, ‘White Cap’ en ‘Mother’s Choice’.” Ook nieuw op de agenda is de veiling voor Hanse Bloembollen BV uit Creil . “We veilen ruim 7 hectare tulpen, met onder andere ‘Panter®’, ‘Royal Virgin®’, ‘Tresor®’ en ‘Strong Love’.” Voor Bloembollenkwekerij J. de Waard uit Egmond aan de Hoef  wordt ongeveer 1000 RR tulpen geveild. Daarbij gaat het onder meer om ‘Early Surprise’, ‘Pink Surprise’, ‘Spring Surprise’ en ‘Yellow Surprise’. Binnenkort is het gehele sortiment van alle klanten  te vinden op onze veilingagenda.”

Aanbodsbank
Op de aanbodsbank is onder andere een mooie verwerkings-/pellijn te koop, werkbreedte 100 cm. “Verder handelen we alle dagen in fust en andere machines en materialen. Altijd interessant om eens een kijkje te nemen. Wie aanbod heeft, kan het zelf op de site zetten, of ons daarvoor inschakelen. We helpen u graag verder.”

Highlighted image: Goede tijden voor materialen veilingen

Vergelijkbaar nieuws