Groeiend aantal maatregelen (Blog Paul)

12-03-2024

We zijn in Nederland al meer dan 100 dagen aan het formeren. Een nieuwe regering laat nog even, of langer, op zich wachten. Tijdens de campagne vooraf aan de verkiezingen (van 22 november alweer) hebben partijleiders zich uitgesproken in korte soundbites en veelbelovende ‘oplossingen’. Maar het echte werk, het formeren, blijkt minder eenvoudig zoals altijd.

Groeiend aantal maatregelen
Een vergelijking valt te maken met het groeiend aantal maatregelen waar onze sector mee te maken heeft. Vaak goed bedoeld maar weinig doordacht worden ze opgesteld. Het echte werk is natuurlijk niet zo eenvoudig. Verduurzaming door bijvoorbeeld minder chemische gewasbescherming, wie kan daar nu tegen zijn? Het is vervolgens wel hard werken om de risico’s op kwaliteitsproblemen het hoofd te bieden. Dat is een proces van vallen en opstaan. Het is minder eenvoudig dan de bedenkers van de maatregelen voor ogen hadden.

Tijd
De berg aan maatregelen is een veel besproken onderwerp in onze sector en daarbuiten. Het is hard werken om ze allemaal de aandacht te geven. Dat is echter wel wat we met elkaar doen. Ik reken erop dat onze politici ons de tijd geven nu ze dat zelf ook hard nodig lijken te hebben.

Highlighted image: Groeiend aantal maatregelen (Blog Paul)

Vergelijkbaar nieuws