Groene veilingen week 2

12-05-2021

Het programma van de tweede veilweek bestaat uit vier Groene Veilingen. Van Pioenen tot hyacinten, het komt allemaal voorbij. We blikken terug op de eerste twee veilingen...

Pioenveiling vasteplantenkwekerij J. Klop
We kijken terug op een geslaagde pioenveiling van afgelopen maandag 10 mei. 90 procent van het aanbod is verkocht voor een goede opbrengst. Het veilingteam en de opdrachtgever zijn tevreden! Door de grootte van de partij (dik 2.000 meter bed) was ‘Red Sarah Bernhardt’ de uitschieter van de veiling met een flinke opbrengst. Voor de opgehouden partijen kunnen belangstellenden terecht bij Erik Barnhoorn.

Klik hier voor de gemaakte prijzen van deze veiling.

Hyacintenveiling Kwekerij Oud Breeland
Op dinsdag 11 mei stond de hyacintenveiling van Kwekerij Oud Breeland op het programma. De opkomst van kopers was niet zo groot, maar ze waren wel heel gericht in de biedingen, vertelt Erik Barnhoorn. Alleen de dikkere maten van ‘Purple Star’ en ‘China Pink’ gingen wat moeizamer. Daarnaast was het opvallend dat de kleine maten – 10’en en 11’en – van ‘Purple Star’ goed werden betaald. Dat gold ook voor de geholde bollen van ‘Delfts Blue. Voor de overgebleven porties kunnen belangstellenden terecht bij Erik Barnhoorn.

Klik hier voor de gemaakte prijzen van deze veiling.

Laatste twee van deze week
Vandaag staat de veiling van Firma Gebr. Vieveen en Fa. van Dam op het programma. De gemaakte prijzen delen wij via onze Facebookpagina. 

Benieuwd naar de veilingen van volgende week? Klik hier voor de agenda. 

Highlighted image: Groene veilingen week 2

Vergelijkbaar nieuws