Grote inbrengveiling op drie locaties

29-03-2021

Wie op zoek is naar kwalitatief hoogwaardige gebruikte materialen of interesse heeft in de uitbreiding van zijn kraam, doet er goed aan om onze veiling agenda in de gaten te houden. Het aanbod van zowel de materialenveilingen als de groene veilingen is breed en aantrekkelijk.

Het team van CNB Veilen heeft weer mooie boedelveilingen op het programma staan. Ronald Walkier vertelt: “Vanaf 23 maart staat de inbrengveiling van H.M. Weijers in Noordwijkerhout online, waarbij het in de basis alleen al gaat om een prachtige inventaris met zeer jonge machines. Denk onder andere aan drie complete Cremer tellijnen uit 2017, een complete Van Dijke-spoellijn uit 2016 en twee Akerboom volautomatische ontsmettingslijnen uit 2018. Daarnaast zijn er zeer courante materialen ingebracht door derden.”

Drie locaties
Deze inbrengveiling vindt plaats over drie locaties. “Naast de locatie op de Ambachtsweg in Noordwijkerhout, veilen we ook bij Van Zanten Flowerbulbs BV in Hillegom. Hierbij gaat het om 84 kavels met zeer courante materialen van Van Zanten, waaronder een Greefa MSE 2000 weegtelmachine, een Caterpillar heftruck, telmachines en kistenkantelaars.” De andere locatie is bij C.W. van der Salm en Zonen Export B.V. te Lisse. “Ook hier staat een mooie inventaris van bloembollenverwerkingsmachines en overige materialen klaar om geveild te worden.” Kijken bij deze omvangrijke inbrengveiling op drie locaties kan, naast de kijkdag op 3 april, ook op afspraak met Walkier. De veiling sluit op 7 april om 19.00 uur. “Alles bij elkaar een prachtig aanbod, zeker de moeite waard om een kijkje te gaan nemen.”

Vanaf 7 april staat de veiling online van J. Burger uit Rutten. “Hier veilen we de complete inventaris met onder andere kuubkisten, trekkers, leesbanden, kiepers en bloembollenverwerkingslijnen. Ook een zeer interessante veiling met prima onderhouden spullen.” Wie buiten de kijkdag op 17 april om alvast een kijkje wil nemen om zich te oriënteren, kan hiervoor contact opnemen met Ronald Walkier. “Ook voor de kijkdag is het nodig om een afspraak te maken.” De veiling sluit op 22 april om 19.00 uur.

Gewild assortiment
Walkier noemt de groeneveilingenportefeuille ‘prachtig’. Als we dit artikel maken, bevat de portefeuille al 120 hectare voor negen opdrachtgevers. “Zo veilen we in de Bollenstreek de tulpenkraam van H.C. Verdegaal & Zn te Noordwijkerhout. Aanleiding hiervoor is de beëindiging van de tulpenteelt. Het gaat hierbij om 15 hectare met onder andere de soorten ‘Adrem’, ‘Queensday®’ en ‘World's Favourite®’. Ook veilen we de omvangrijke kraam van Kwekerij Oud Breeland, eveneens in de Bollenstreek, wegens wijziging van de teelt. Het bedrijf gaat zich toeleggen op de teelt van bijzondere bolgewassen en de handel. We veilen ongeveer 20 hectares narcissen in een gevraagd handelssortiment, 12 hectare tulpen en 14 hectare hyacinten met meerdere jaargangen in een gewild snij-assortiment.” Voor Jan Burger uit Rutten veilt het team 12 hectare tulpen wegens beëindiging van de tulpenteelt. Daarbij gaat het om gewilde soorten als ‘Timeless®’, ‘Strong Love®’ en ‘Strong Gold’.”

Bedrijfsbeëindiging is de aanleiding voor de veiling van P.A.M. Klaver B.V. uit Anna Paulowna. “De kraam omvat bijna 30 hectare bloembollen, waaronder krokus ‘Flower record’, narcis ‘Minnow’ en de tulpen ‘Surrender®’ en ‘Sweet Simone®’.” Voor de firma Gebr. Vieveen uit Breezand staat de veiling van ruim 7 hectare tulpen op de agenda, vanwege beëindiging van de tulpenteelt. “Daar veilen we onder andere ‘Red Impression®’, ‘Apricot Impression®’, en ‘World's Favourite®’.” Wijziging van de teelt is aanleiding voor Kwekerij Siem Munster om ruim 5 hectare tulpen te laten veilen, met aantrekkelijke soorten als ‘High Roler®’ en ‘Super Parrot®’.  “Verder veilen we 1 hectare tulpen voor de firma C.W. van der Salm en Zn. Kwekerij in Lisse, ruim 1 hectare tulpen voor Boots Quality Bulbs B.V. te Hem en 3 hectare tulpen voor Akkerbouwbedrijf Louws in Espel.”

Highlighted image: Grote inbrengveiling op drie locaties

Vergelijkbaar nieuws