Hal 13 krijgt weer vorm

01-03-2022

Terwijl het laatste inpakwerk voor de lelies wordt afgerond en het invriezen van de lelies op gang is gekomen, krijgt de eerder ingestorte hal 13 op het terrein van CNB Koelen en Prepareren weer vorm.

ULO-bewaring
“Het inpakken van de lelies is goed en vlot verlopen en alle lelies hebben een plek gekregen in de cel”, vertelt manager CNB Koelen en Prepareren Jos Duin. Half februari maakt de locatie in Bovenkarspel zich op voor de ULO-bewaring. “Klanten leveren hun planning in op basis waarvan wij een indeling maken voor de bewaring van lelies in onze ULO-cellen. Op dit moment zijn we aan het invriezen en dat is een secuur werk. Dat betekent: regelmatig steken en controleren en zo nodig passen we de celinstelling aan. Dat wordt strak gemonitord door onze collega’s van Kwaliteitszorg & Logistiek. Het suikeronderzoek is daarvoor de basis, dat wordt uitgevoerd door de collega’s van CNB Teeltadvies.”

Herstelwerkzaamheden
Achter de schermen werkt Jos aan de afwikkeling van de ingestorte hal 13. “Het heeft even geduurd, maar we hebben overeenstemming bereikt met de verzekeraar over de eisen die worden gesteld aan brandpreventie en veiligheid. Dat is belangrijk, juist ook om de continuïteit van onze dienstverlening aan onze klanten te kunnen borgen. Het plan is om een deel van hal 13 weer te overkappen zodat de tulpenbollen droog over kunnen van de ene hal naar de andere. De traforuimte is nu nog ingepakt in plastic als tijdelijke noodvoorziening en krijgt straks een permanent karakter door een specifieke ombouw aan te brengen. We zijn blij dat we hier nu mee aan de slag kunnen.”

Highlighted image: Hal 13 krijgt weer vorm

Vergelijkbaar nieuws