‘Het hele Europese netwerk kijkt mee’

24-11-2020

Iedere twee weken is er nieuws vanuit één van onze diensten. Deze keer is CNB Veilen aan de beurt. 

Veilen is steeds meer een jaarrond activiteit geworden. Als we het CNB Veilingteam spreken, zijn er net twee online veilingen afgerond, terwijl ondertussen afspraken worden gemaakt voor de volgende veilingen. Ook komen er opdrachten binnen voor de groene veilingen in 2021. En dan hebben we het nog niet eens over de website Materialen en Machines. ‘Het loopt allemaal lekker.’

Tevreden
Ronald Walkier kijkt tevreden terug op de veilingen die CNB mocht organiseren voor A.N.M. Karels BV in Heiloo en voor Maatschap J. & J. Teeuwen in Haarlem. “De kijkdagen werden goed bezocht, er was veel serieuze belangstelling. De veilingen op 9 en 12 november zijn dan ook prima verlopen, onze klanten zijn tevreden met het resultaat.”

Samenwerking met Troostwijk
Walkier benadrukt daarbij het belang van de samenwerking met veilinghuis Troostwijk. “Het grote voordeel van deze samenwerking is dat Troostwijk een Europese klantenkring heeft. Het hele Europese netwerk kijkt mee, daarmee zijn onze klanten verzekerd van een grote groep van 120.000 potentiële kopers, binnen en buiten het bollenvak. Dat is natuurlijk ongelooflijk interessant als je iets te verkopen hebt.”

Kijkdag en inbrengveiling
Terwijl de afhandeling van de ene veiling nog loopt, dienen de volgende veilingen zich alweer aan. “Op dit moment zijn we onder andere bezig om de mooie inventaris in kaart te brengen van de Firma Van Eeden Rzn. uit Noordwijkerhout. Het gaat hierbij om zeer bruikbare materialen van hoge kwaliteit. De veiling staat vanaf 31 december online en sluit op 19 januari 2021. De kijkdag is gepland op 16 januari.” Verder staat een inbrengveiling op de rol die zal plaatsvinden bij H.M. Weijers in Noordwijkerhout. “De basis van deze veiling is een imposante inventaris die door een derde partij is aangeleverd. Ondernemers die het veilingaanbod willen aanvullen met hun eigen courante materialen, kunnen contact met mij opnemen. Inbrengen kan vanaf eind januari.”

Voorbereidingen groene veilingen
De eerste gesprekken voor het groeneveilingseizoen van 2021 zijn alweer gaande. “Als gevolg van corona was 2020 een bijzonder veilingseizoen. We hebben moeten schakelen, de veilingvorm aangepast en zo zijn we er toch in geslaagd om goede opbrengsten voor onze klanten te realiseren. Dat geeft ons veel vertrouwen voor het nieuwe seizoen. Hopelijk hebben we dan flinke stappen vooruit kunnen zetten met corona, maar als dat niet zo is, kunnen we altijd teruggrijpen op het draaiboek dat we eerder hebben gebruikt.”

Samenwerking
Op onze machines en materialen website is contstante belangstelling van kopers en verkopers. “Dit brengt het nodige werk met zich mee. Daarom ben ik blij dat mijn broer Ed Walkier mij hierbij komt ondersteunen. Ed is al jaren vertegenwoordiger bij CNB, specialist in daghandel en logistiek, en een goede bekende bij de kwekerij en export. Ed: “Mooi dat Roon en ik hierin gaan samenwerken. We zitten in dezelfde business en, ook omdat we broers zijn, hebben we aan een half woord genoeg. Voor klanten is dat fijn, want de lijnen zijn kort en we kunnen snel schakelen.” Ed ondersteunt ook bij de verkoop van fust. “De uitlevering van onze leliekrattenlijn, die we samen met Espol Plastics B.V. op de markt brengen, loopt volop. Het gaat hierbij om kwaliteitskratten tegen een scherpe prijs. Wie vandaag bestelt, heeft de kratten morgen in huis. Je betaalt geen vrachtkosten en de pallets zijn gratis. Voor actieve CNB-relaties gaat de facturering op valutadatums.”

Wilt u meer informatie over onze veilingen of over de machines en materialen website? Neem dan contact op met Ronald Walkier

Highlighted image: ‘Het hele Europese netwerk kijkt mee’

Vergelijkbaar nieuws