‘Het nieuwe jaar is goed begonnen’

19-01-2021

Iedere twee weken is er nieuws vanuit één van onze diensten. Deze keer is CNB Veilen aan de beurt. 

Aan het begin van 2021 is het goed om weer even de stand van zaken rond veilingen door te nemen. Hoewel we nog midden in de winter zitten, maakt ons veilingteam al weer volop plannen voor de eerste groene veilingen komend voorjaar. Ronald Walkier vertelt er graag meer over.

Terugkijkend op 2020, wat allesbehalve een ‘normaal jaar’ was, kan Ronald Walkier alleen maar tevreden zijn. “De omstandigheden waren inderdaad bijzonder. Zo hebben we de groene veilingen op locatie in Bovenkarspel uitgevoerd. Dat hadden we een jaar geleden niet kunnen bedenken. Goed om te zien dat we flexibel op de situatie hebben kunnen inspelen en dat onze opdrachtgevers ons onverminderd het vertrouwen hebben gegeven en opdrachten bij ons hebben neergelegd.” Dat lijkt zich direct terug te vertalen naar nieuwe opdrachten voor groene veilingen in het voorjaar van 2021. “We hebben al zes groene veilingen in voorbereiding waarvan we er drie bekend kunnen maken.”

Groene veilingen
Walkier somt op: “H.C. Verdegaal & Zn. In Noordwijkerhout beëindigt de tulpenteelt waarmee een kraam van zo’n 18 hectare tulpen op de markt komt. Daarbij gaat het onder andere om soorten als ‘World’s Favourite®’, ‘Icoon®’, ‘Queensday®’en ‘Carola ‘.” Ook bij Bloembollenbedrijf Burger uit Rutten zal een mooie kraam tulpen groen worden geveild. “Daarbij gaat het om 14 hectare met onder andere ‘Flashpoint®’ ‘Strong gold’, ‘Strong Love®’ en ‘Timeless®’.” Akkerbouwbedrijf Louws uit Rutten beëindigt de bloembollenteelt en laat 3 hectare tulpen groen veilen door CNB. “Daarbij gaat het om ‘Kung Fu’, ‘Seadov’ en ‘Purple flag’. Voor Boots Quality Bulbs veilen we ‘Love Flight®’, ‘Blushing Flight®’ en ‘Beauty Flight’, totaal ongeveer 800 roe.” Begin februari verwacht Walkier ook de overige twee opdrachtgevers en hun aanbod bekend te kunnen maken.

In de week van 18 januari valt de sluitingsdatum van twee materialenveilingen. “Daarbij gaat het om een omvangrijke veiling bij de Firma van Eeden Rzn. in Noordwijkerhout met interessante kavels, waaronder drie New Holland tractoren, een Nobels plantmachine en verschillende verwerkingslijnen.” Ook is de sluiting van de veiling van Kopak-Inpak B.V. in Beinsdorp. “Hier veilen we onder andere twee bloembollenverpakkingslijnen, fust en elektrische stapelaars.” Vanaf 1 februari is het mogelijk om materialen in te brengen voor de inbrengveiling van H.M. Weijers in Noordwijkerhout. “Hier wordt een mooie inventaris geveild met veel jonge machines en materialen.” Er worden kijkdagen georganiseerd. Daarnaast is het mogelijk om op afspraak langs te komen. Klik hier voor meer informatie.  

Nu ook tulpenkratten
Walkier wijst verder nog op de online verkoop van materialen en machines. “Wij zijn altijd geïnteresseerd in goede gebruikte materialen en komen graag langs om te inventariseren. Denk aan gebruikte Wavin kratten, leliekratten, Curtec kunststof gaasbakken (blok- en schuif type) of ander fust. Vraag naar goed, gebruikt fust is er altijd.” Naast de leliekratten kan het veilingteam binnenkort ook tulpenkratten voor de export aanbieden, van dezelfde hoge kwaliteit als de leliekratten. “Heeft u belangstelling voor de lelie- en/of de tulpenkratten? Laat het ons weten. We komen graag langs met een monster zodat u de kwaliteit met eigen ogen kunt beoordelen.” 

 

Highlighted image: ‘Het nieuwe jaar is goed begonnen’

Vergelijkbaar nieuws