(Jong) Vertegenwoordigersdag Fieldlab Bol!

23-04-2024

Op woensdag 10 april is vanwege een (jong) vertegenwoordigersdag een bezoek gebracht aan Fieldlab bol. 

Sponsor
Fieldlab bol is een praktijk gedreven onderzoek naar alternatieve methodes om een duurzamere bollenteelt te ondersteunen. Aan Fieldlab bol doen 11 kwekers mee en dit project wordt mede gesponsord door CNB.

Bedrijf bezoeken
Onze vertegenwoordigers hebben een bezoek gebracht aan het bedrijf van John Huiberts die samen met de Fieldlab bol projectleider Rob Brekelmans deze middag ook een informatieve en interessante presentatie gaf. Er worden dit oogstjaar 80 proeven (objecten) getest in met name tulp, Dahlia, Calla, hyacint en lelie. Daarnaast vinden er in de sector allerlei andere initiatieven plaats waarin Rob een verbindende factor is. Nu er steeds meer druk vanuit de maatschappij komt op vermindering van middelen gebruik en er middelen verboden raken werd er een oproep gedaan om meer kennis met elkaar te delen om de transitie naar duurzame bollenteelt te versnellen. Een voorbeeld is het verboden raken van het middel tegen galmijt, waardoor er een alternatief gevonden moet worden om galmijt te kunnen bestrijden.

Daarna hebben zij ook een bezoek mogen brengen bij de deelnemende kweker W.W. van Haaster & zn. waar op dat moment de nieuwste machine, de laserweeder over het land reed. Deze indrukwekkende machine leest via camera’s of er onkruid in het gewas staat welke vervolgens via laserstralen wordt vernietigd.

Het was een leerzame en verbindende bijeenkomst!

   

Highlighted image: (Jong) Vertegenwoordigersdag Fieldlab Bol!

Vergelijkbaar nieuws