CNB reglement leidend

28-12-2017

De KAVB heeft in haar ALV van december jl een beslissing genomen om de betaaltermijn van 15 september te wijzigen. Deze wijziging betreft het afschaffen van het voorschot. 

Dubbele administratieve last 
Dit voorschot vind je ook terug in het CNB reglement. Het voorschot brengt met zich mee dat op een levering 2 facturen worden gemaakt en dat leidt tot een dubbele administratieve last ten opzichte van de facturatie van de overige betaaldata. Daarom heeft CNB al in 2013 de mogelijkheid geboden om op leveranties tussen 1 juni en 14 augustus 100% te betalen op 15 september in plaats van 15% op 1 november en een voorschot van 85% op 15 september. Alleen zijn er zeer weinig kopers die hier gebruik van maken. 

Geen gevolgen werkwijze CNB  
De beslissing van de KAVB om het voorschot af te schaffen heeft geen gevolgen voor de werkwijze van CNB. Voor een koopovereenkomst van CNB is het CNB reglement leidend ten opzichte van het handelsreglement. Door de beslissing van de KAVB voor afschaffen van het voorschot, gaat het handelsreglement op dit punt afwijken van het CNB reglement. 

Neem voor meer informatie contact op met Paul Peters, manager bemiddeling (06 20 41 10 35).


Highlighted image: CNB reglement leidend

Vergelijkbaar nieuws