Klimaattop (Blog: Paul Peters)

09-11-2021

Van 31 oktober tot 12 november is de klimaatconferentie in Glasgow. Dat is u vast niet ontgaan. Vanuit de Verenigde Naties wordt jaarlijks een klimaatconferentie georganiseerd.

Vers in het geheugen
Niet iedere conferentie is even spraakmakend. Zo was in 2019 de klimaatconferentie van Madrid. Daar lees je weinig over. In 2015 was de klimaattop van Parijs. Die staat nog wel vers in het geheugen en Glasgow wordt ook regelmatig vergeleken met Parijs.

In deze vergelijking lees ik terug dat Parijs vooral een bijeenkomst van overheden was en dat in Glasgow het bedrijfsleven veel nadrukkelijker aan de onderhandelingstafels laat gelden. Met als verschil dat overheden veel beloven, maar in de praktijk weinig kunnen afdwingen. Daarnaast nemen bedrijven steeds verdergaande maatregelen en laten dus zien waar het verschil gemaakt wordt.

Agrarische sector
Ik vind dat laatste een veelbelovend perspectief voor de agrarische sector. We zien in ons bollenvak ook dat bedrijven veel initiatief nemen in milieumaatregelen en steeds meer waarmaken. Soms gestimuleerd door overheid, maar veel vaker gefrustreerd door overheid. Dit is in de pers onderbelicht en vraagt van u om, in samenwerking (KAVB en Anthos), het beeld bij te stellen zoals het bedrijfsleven dat in Glasgow ook doet.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met Paul Peters (Manager bemiddeling).

Highlighted image: Klimaattop (Blog: Paul Peters)

Vergelijkbaar nieuws