Legal hack (Blog van Paul)

25-05-2022

Zo af en toe komt er in het nieuws dat een groot bedrijf, ziekenhuis of overheidsinstelling is gehackt. Vaak wordt daar dan bij vermeld dat er flink geld betaald moet worden om de hack op te heffen. Het hacken van de computersystemen van een midden- en kleinbedrijf haalt veel minder vaak het nieuws maar gebeurt veelvuldig. Niet altijd met ‘losgeld’ maar wel vaak met andere schade.

'Legal hack'
De IT afdeling van CNB heeft een beleid op het voorkomen van hacks. Zo hebben we onlangs ook gevraagd of een bedrijf een ‘legal hack’ wil uitvoeren om te ondervinden waar nog zwakke plekken in de verdediging zitten. Gelukkig is gebleken dat CNB er ook hier goed voor staat, maar er valt altijd wat te verbeteren

Digitalisering
Wanneer ik om me heen kijk in het bloembollen- en vaste plantenvak dan zie ik de digitalisering toenemen. Er wordt flink geïnvesteerd in computersystemen en software, vooral in de logistiek en klimaatbeheersing. Ongemerkt worden bedrijven steeds kwetsbaarder. Ik adviseer om eens te kijken naar een legal hack, voordat er sprake is van een illegal hack met als gevolg dat uw bedrijf platligt. In het ergste geval kunt u alleen met ‘losgeld’ weer overeindkomen.

Highlighted image: Legal hack (Blog van Paul)

Vergelijkbaar nieuws