Mooi om te organiseren en verbinden’

04-02-2019

Het team van CNB-Makelaardij is een makelaar rijker: collega Stefan van der Vlugt is vlak voor de kerstdagen geslaagd voor zijn laatste certificaten en mag zich ‘gecertificeerd makelaar’ noemen. Inmiddels heeft Van der Vlugt zijn eigen netwerk en is hij volop als agrarisch makelaar aan de slag.

Het team van CNB Makelaardij bestond lange tijd uit Bas Scholten, Sandra Bouckaert en Frans van der Geer. Enige tijd geleden deed Van der Geer al een stapje terug om de volgende generatie te laten instromen; Bas Scholten werd aangesteld als directeur. Vervolgens werden de pijlen gericht op het vinden van een ‘nieuwe man’ om het team compleet te maken. Een nieuwe man die niet alleen een stuk hyacintenbemiddeling op zich zou willen nemen, maar ook bereid zou zijn om de pittige opleiding tot makelaar in landelijk vastgoed te volgen. Die vonden ze in Stefan van der Vlugt (35).

‘Praten kan altijd’
“Mijn vader heeft een bloembollenkwekerij aan de Frederikslaan in Hillegom, dus ik groeide op in dit vak. Toch koos ik voor een technische opleiding omdat daar mijn interesse lag. Na de HBO Business Engineering ging ik als engineer en inkoper aan de slag in de sorteermachines.” Toch besloot hij in te gaan op de uitnodiging van CNB om te solliciteren. “Praten kan altijd.” Juist de combinatie van bemiddeling en makelaardij sprak hem aan. “Ik hou van organiseren, partijen bij elkaar brengen. Bovendien biedt deze functie veel vrijheid en ruimte voor ondernemerschap.”

Zo begon hij 2,5 jaar geleden aan de studie landelijk vastgoed, waarbij hij kennismaakte met de basis van de makelaardij en de agrarische specialisatie. In de tussentijd liep hij mee met collega Frans van der Geer om kennis te maken met de praktijk. “Daar heb ik veel van geleerd, Frans heeft ongelooflijk veel ervaring.” Nu hij gecertificeerd makelaar is, heeft Van der Vlugt zijn eigen klanten en onderneemt hij zijn eigen acquisitie. “Je netwerk is heel belangrijk in dit vak, maar ook dat je kunt meedenken met klanten en vanuit andere invalshoeken naar zaken kunt kijken om tot goede oplossingen te komen.”

Vult aan
Van der Vlugt benadrukt het belang van de goede samenwerking in het team. “Mijn collega’s hebben allemaal veel ervaring en zijn goede vraagbaken en sparringpartners. Bovendien is het heel gezellig, dat is ook belangrijk.” De combinatie van bemiddeling en makelaardij bevalt hem goed. “Het vult elkaar mooi aan.” Zijn technische aspiraties komen nu vooral in zijn privétijd aan bod. “Laatst heb ik nog mooie deuren met een stalen frame gemaakt voor thuis. Dat blijft leuk om te doen, naast mijn werk.”

Tekst: Monique Ooms
Fotografie: René Faas

Highlighted image: Mooi om te organiseren en verbinden’

Vergelijkbaar nieuws