Nekovri bezoekt CNB Bovenkarspel!

14-06-2024

Afgelopen week heeft het Nekovri-team een bezoek gebracht aan CNB Bovenkarspel. Nekovri is de branchevereniging van de koel- en vrieshuissector in Nederland, hiervan zijn wij als koelhuis ook lid. Met nog ongeveer twee weken totdat het tulpenseizoen begint kan er met recht worden gesproken van de ‘stilte voor de storm’.

Andre Raven, Teamleider Technische Dienst en zeer betrokken bij Nekovri, bespreekt de indrukwekkende investeringen van de afgelopen jaren. Er is serieus gewerkt aan verschillende bouwkundige aanpassingen, uitbreiding, PV en koudetechniek ten behoeve van brandveiligheid en duurzaamheid. Gigantische uitdagingen die het CNB-team en in het bijzonder Andre zijn aangegaan en inmiddels grotendeels zijn overkomen.
 
Ammoniak-installatie
Aan de meest recente investering werd op locatie de laatste hand gelegd, nét op tijd dus voor het tulpenseizoen. Een indrukwekkende ammoniak-installatie, hierboven te zien op de foto. Andre: “Met deze installatie zijn de freonen bij CNB zo goed als volledig uitgefaseerd.” Opnieuw een mooie mijlpaal voor CNB en voor de gehele sector. De grootte van de installatie was goed te verklaren tijdens de rondleiding die Andre gaf aan het Nekovri-team. Daarnaast hebben zij ook de tulpencellen gezien. De cellen zijn opvallend schoon en netjes, volgens Andre: “We doen er alles aan om galmijt te voorkomen.”

Recente logistieke uitdaging
Recent zijn er ook twee nieuwe condensors op het dak geplaatst met een gewicht van wel 6,5 ton per stuk. De gigantische logistieke uitdagingen met onder andere een van de weinige kranen in Nederland die ze kon plaatsen, geven wel aan dat CNB geen enkele uitdaging uit de weg gaat.
 
Binnenkort
Is het daar dan mee klaar? Andre: “Het eerstvolgende is al weer de verbouwing van de kantoren en kantine, waarmee we ook weer extra opslag voor onze klanten kunnen realiseren! Er is bijvoorbeeld ook nog ruimte voor een extra compressor bij de nieuwe installatie. Zo blijven we voorlopig wel bezig!”
Highlighted image: Nekovri bezoekt CNB Bovenkarspel!

Vergelijkbaar nieuws