Nieuwe data in agenda materialenveilingen

21-07-2020

Iedere twee weken is er nieuws vanuit één van onze diensten. Deze keer is CNB Veilen aan de beurt. 

Het groeneveilingseizoen was nog maar nauwelijks voorbij of de eerste opdrachten voor materialenveilingen kwamen alweer binnen bij het team van CNB Veilen. Er is zelfs een veiling genoteerd voor 2021. Tijd om even met het team om tafel te gaan en bij te praten.

Het groeneveilingseizoen was geen ‘normaal’ seizoen, met dank aan Corona. Toch zijn de veilingen, zeker gelet op de bijzondere omstandigheden en de sfeer in de markt, goed verlopen. ‘Tevredenheid’ is dan ook het eerste woord dat opkomt bij het team van CNB Veilen als we terugblikken. “Opdrachtgevers waren blij met hoe het allemaal is gelopen.” De firma Job van der Pol uit Egmond aan den Hoef was één van die opdrachtgevers. Frank van der Pol: “Het veilingteam van CNB heeft er alles aan gedaan om aandacht te vragen voor onze veiling, continu kwamen er foto’s van onze velden op de Facebookpagina en die werden goed bekeken. Ze hebben ons goede voorlichting gegeven en waren altijd te bereiken voor al onze vragen. We zijn erg tevreden over de opbrengst, zeker gezien de omstandigheden.” Mede daarom laat Van der Pol ook de materialen veilen door CNB. “Met hun werkwijze dwingen die jongens het vertrouwen af. Ook de combinatie met Troostwijk is interessant, zo bereiken we kopers in heel Europa.”

Agenda materialenveilingen
In totaal staan er nu vier materialenveilingen op de rol. In september gaat het daarbij om de veiling van de complete inventaris van pottenbroeierijbedrijf Straathof in september 2020 en de complete inventaris van kwekerij/broeierij firma Job van der Pol uit Egmond aan den Hoef. Voor kwekerij A.N.M. Karels BV uit Heiloo staat dit najaar een materialenveiling gepland, 4 november is de sluitingsdatum. Begin januari 2021 veilt de firma Van Eeden Rzn. uit Noordwijkerhout haar materialen via CNB. “Meer informatie over al deze veilingen is te zijner tijd hier te vinden.” Aan een veiling van gewassen en/of materialen gaat altijd een traject vooraf, benadrukt Ronald Walkier. “De keuze om te veilen maak je niet zomaar, je wilt zorgvuldige afwegingen maken. Daarom komt ons team graag langs voor een informatie- en adviesgesprek, natuurlijk geheel vrijblijvend.”

Vandaag bestellen, morgen in huis
Tussen de twee veilseizoenen in is er evengoed genoeg reuring op het kantoor van het veilingteam. “De website Materialen & Machines draait goed. Het aanbod is breed en van hoge kwaliteit, het is interessant om daar regelmatig een kijkje te nemen. En heb je zelf nog goede spullen staan die niet meer worden gebruikt? Laat het weten, dan zetten we ze op de site. Je kunt er nog een goede prijs voor vangen.” Verder zijn de afgelopen periode flinke opdrachten binnengekomen voor nieuwe leliekratten, klanten weten ons goed te vinden. Als je ze vandaag bestelt, heb je ze morgen in huis. De kratten kosten 2,35 euro per stuk, voor grotere aantallen hanteren we een staffel. Ze worden op een gratis pallet bezorgd, zonder bezorgkosten.”

Wie op de hoogte wil blijven van de activiteiten van het veilingteam, kan het nieuws volgen via de Facebookpagina. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ronald Walkier.

Tekst: Monique Ooms

Highlighted image: Nieuwe data in agenda materialenveilingen

Vergelijkbaar nieuws