Onderstroom (Blog Paul)

14-02-2023

In mijn vorige blog heb ik uiteengezet dat het belangrijk is om waar te nemen wat er in de onderstroom plaatsvindt. De onderstroom bepaalt waar de maatschappij naar toe beweegt. De vraag zou kunnen zijn hoe je zaken waarneemt die in de onderstroom plaatsvinden?

In het dagelijkse nieuws zijn veel vluchtige berichten te vinden, maar er zijn ook berichten die tot denken zetten. Zo las ik begin deze maand dat de Erasmus Universiteit ‘de klimaat- en ecologische noodtoestand erkent’, dat ze als reactie hierop ‘een vleesloze campus willen in 2030' en dat alle studenten ‘in aanraking komen met duurzaamheidsonderwijs’ en tot slot dat er ‘meer ruimte komt voor onderzoek dat bij kan dragen aan sneller herstel van klimaat’.

Ik lees in dit bericht wederom een bevestiging dat de maatschappij zich ontwikkelt naar duurzaamheid. Andere universiteiten en hoge scholen gaan volgen. Er komt dus een generatie die zich veel bewuster is van klimaat en duurzaamheid en die nog hogere eisen gaat stellen. Gelukkig zijn er heel veel initiatieven in het bollenvak om hier invulling aan te geven. Zorg dat je daar aansluiting bij vindt.

Highlighted image: Onderstroom (Blog Paul)