Ontwikkeling in de sector (Blog Paul Peters)

17-03-2022

Paul vertelt jullie over de ontwikkeling in de sector. Over het vertrouwen dat er is in de toekomst en over de selectierobots die dit voorjaar de tuinen op gaan. 

Selectierobots
Dit voorjaar gaat er een flink aantal selectierobots de tuinen op. Deze ontwikkeling laat zien dat er in de sector middelen zijn en dat er vertrouwen is in de toekomst. De robots zorgen enerzijds dat er minder arbeid nodig is. Anderzijds gaan er nieuwe inzichten ontstaan door de geheel andere manier van ‘ziek zoeken’. De robots hebben data nodig maar gaan nog meer data produceren. Hieruit kunnen analyses worden gemaakt. Ik ben nu al heel nieuwsgierig wat de analyses opleveren.


Nieuwe ontwikkelingen
Met alle nieuwe ontwikkelingen blijft bollen telen in de basis hetzelfde. Onze hulpmiddelen worden echter steeds geavanceerder. Het is boeiend dat we blijven door ontwikkelen. Ondertussen hebben we al een aantal prachtige zonnige dagen achter de rug en kleuren de bollenvelden. Aan iedereen die druk bezig is met de verdere mechanisering van onze sector, blijf ook van de kleurenpracht genieten. Dat kan vanaf 24 maart ook weer op de Keukenhof.

Highlighted image: Ontwikkeling in de sector (Blog Paul Peters)

Vergelijkbaar nieuws