Prijswinnaars CNB Dutch Peony Days 2023

20-06-2023

CNB heeft ook dit jaar weer de CNB Dutch Peony Days in Bovenkarspel georganiseerd. Ondanks dat er hard werd gewerkt op de pioenentuinen wisten toch veel kwekers, handelaren en exporteurs hun weg naar Bovenkarspel te vinden.

Promoten
De promotie van de pioen vindt CNB erg belangrijk. Er stonden bij CNB Bovenkarspel dit jaar iets meer dan honderd vazen opgesteld met zo’n 95 soorten pioenen, in tal van variëteiten, ingezonden door vijftien kwekers. Vertegenwoordiger Gijs Laan was dan ook tevreden. “De show heeft inmiddels een naam opgebouwd, dat kun je wel merken. Vrijdag was verreweg de drukste dag. Klanten beginnen er al om te vragen, dat is mooi.” Gijs wil samen met collega's het product een podium bieden. Bovendien kan je tijdens de show goed zien hoe het product erbij staat op de vaas. Veel exporteurs en handelaren maakten tijdens de show daarom foto's voor hun klanten.

CNB Dutch Peony Awards 2023
Net als voorgaande jaren zijn de inzendingen gekeurd door een vakjury en werd de CNB Dutch Peony Award uitgereikt. Deze vakjury bestond uit experts en professionals uit het pioenenvak die de inzendingen hebben beoordeeld op: uniformiteit, vaasleven, knop- en bloempresentatie. Dit jaar werd er naast de “Beste Lactiflora, Hybride en ITOH” ook een award toegekend aan de “Beste nieuwkomer”.

Prijsuitreiking
De jury, bestond dit jaar uit Aad Vernooy, Ton Meiland en Nico Blom, zij gaven hun oordeel over de geshowde pioenen. Dit zijn de resultaten:
 
- Beste Hybride pioen: Etched Salmon
- Beste Lactiflora pioen: Alertie
- Beste Itho pioen: Bartzella
- Meest veelbelovende pioen: White Pillow

De jury was het dit jaar unaniem eens over de overall winnaar van de Dutch Peony Award: Bartzella.

 

Highlighted image: Prijswinnaars CNB Dutch Peony Days 2023

Vergelijkbaar nieuws