Samen voor een brede welvaart (Blog Paul Peters)

24-11-2020

Ik heb onlangs een gastcollege gevolgd van Otto Raspe van de Rabobank. Otto is daar actief als hoofd regio’s en thema’s. De boodschap die Otto vertelt is ook heel interessant voor ons mooie bloembollenvak.
(Klik hier voor meer info) 

Economisch succes
Otto vertelt dat regio’s en regionale omstandigheden nadrukkelijk het economisch succes bepalen van de regionale economie. Dit trekt hij ook door naar sectoren zoals bijvoorbeeld bloembollen. Nadrukkelijke aandacht voor alles wat in de bloembollensector gebeurt en daar ook afstemming in vinden tussen de verschillende bedrijven is belangrijk. Voor de liefhebbers, klik hier. 

Met elkaar
Onze bloembollensector is een mooi voorbeeld van een sterke sector. We hebben in Nederland alle troeven in handen. Wel heb ik afgelopen jaren steeds vaker gehoord dat ‘tegen elkaar’ groeit ten koste van ‘met elkaar’. De individualisering in onze samenleving is daar een oorzaak van. De corona crisis heeft echter laten zien dat we alleen met elkaar de uitdaging aan kunnen. Een goed voorbeeld hiervan in de bloembollen is het sectoroverleg. Hier stemmen KAVB, Anthos, BKD, Proeftuin Zwaagdijk, Hobaho en CNB allerlei onderwerpen af met elkaar.

Uitdaging
De belangrijkste uitdaging, aldus Otto Raspe, in een regio of sector is het oppakken van ‘brede welvaart’. Daarmee bedoelt hij naast inkomen ook allerlei andere onderwerpen zoals duurzaamheid, digitalisering en gezondheid. Ik voorspel dat we in de toekomst elkaar vaker gaan opzoeken in plaats van dat we ons tegen elkaar afzetten.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met Paul Peters (Manager bemiddelen).

Highlighted image: Samen voor een brede welvaart (Blog Paul Peters)

Vergelijkbaar nieuws