Stemming (blog Paul Peters)

29-03-2022

In de bemiddeling van bloembollen en vaste planten zijn er momenten waarin stemming bepalend is voor de handel. Stemming is lastig grijpbaar, dient zich onverwacht aan en kan ook zomaar weer weg zijn. Naderhand kunnen we altijd prima uitleggen hoe het werkte maar vooraf is het ongewis.

Groeiend sympathie
Ik merk dat er nu sprake is van een groeiend sympathie voor de boer vanwege de onzekerheid die de oorlog in Oekraïne met zich mee brengt. We lezen over mislukte graanoogsten, het kunstmest is niet te betalen en voor de boodschappers onder ons, het schap met zonnebloemolie is leeg. We vragen ons af of er wel voldoende voedsel is en of het betaalbaar blijft? De stemming is een stuk positiever voor de boer als dat deze was.

Sierteelt
In de sierteelt produceren we geen voedsel, maar we maken wel onderdeel uit van de agrarische sector. De mooie producten die we maken kunnen altijd op veel sympathie rekenen en dat draagt bij aan het positieve beeld over de agrarische sector. Laat de kans niet liggen om dit mede te gebruiken om te benadrukken dat boeren belangrijk werk verrichten.

Highlighted image: Stemming (blog Paul Peters)

Vergelijkbaar nieuws