Terugblik eerste veilweek 2021

10-05-2021

Woensdag 5 mei is het groene veilingseizoen van start gegaan. De veilingen vinden plaats in de Mijnzaal bij CNB Bovenkarspel. ‘’Alles is goed geregeld, we worden voorzien van een natje en een droogje en de omstandigheden zijn top!’’ vertelt Veilingmeester Erik Barnhoorn. In deze eerste week stonden drie veildagen op het programma, Erik praat ons bij. Lees je mee?

Eerste veilingen
De eerste veildag veilden we in opdracht van drie opdrachtgevers – H.C. Verdegaal & Zn., Kwekerij Oud Breeland en Fa. C.W. van der Salm en Zonen kwekerij. Deze veiling bestond uit grote partijen waar veel belangstelling voor was. Het veilingteam en de opdrachtgevers zijn tevreden met het resultaat, alles is verkocht!

Gemaakte prijzen per opdrachtgever
Bekijk de gemaakte prijzen van H.C. Verdegaal & Zn., Kwekerij Oud Breeland en Fa. C.W. van der Salm en Zonen kwekerij.

De aftrap van het veilingseizoen 2021 hebben we vastgelegd. Bekijk de video hieronder:


Tweede veildag
Op veildag 2 veilden we de complete kraam van P.A.M. Klaver B.V. uit Anna Paulowna. Het was een prachtige veiling met gevarieerd aanbod aan bloembollen van een goede kweker. Er waren maar liefst 25 koopnummers en alles is verkocht.

Het veilteam en de opdrachtgever kijken zeer tevreden terug op de groene veiling. Bekijk de gemaakte prijzen van deze veiling hier.

Geringe belangstelling
Op de laatste veildag van deze week was er geringe belangstelling voor de groene veiling van Kwekerij Siem Munster en Boots Quality Bulbs B.V. Alle tulpen van Boots Quality Bulbs B.V. zijn verkocht, maar er is nog aanbod van Kwekerij Siem Munster beschikbaar.

Bekijk de gemaakte prijzen van Kwekerij Siem Munster hier en van Boots Quality Bulbs B.V. hier.

Tweede veilweek
We starten de tweede veilweek op maandag 10 mei met een Pioenen veiling van JK - Pioenen en Vaste plantenkwekerij J. Klop. Het is alweer een aantal jaar geleden dat we een pioenen veiling op de agenda hadden. Voor de geïnteresseerden van deze veiling is het handig om onze catalogus door te lezen en de veilingvoorwaarden van tevoren te lezen.

Dinsdag 11 mei is de hyacintenveiling van Kwekerij Oud Breeland. Het veilingteam is deze veiling aan het voorbereiden door de bollen te beoordelen en te taxeren. Er is al goede belangstelling voor deze veiling!

Wilt u ook aanwezig zijn bij deze veilingen? Aanmelden kan hier (let op: aanmelden is verplicht).

Highlighted image: Terugblik eerste veilweek 2021

Vergelijkbaar nieuws