Terugblik Groene Veilingen week 2

18-05-2020

De tweede week van onze Groene Veilingen is voorbij. Met maar liefst drie veildagen en zeven opdrachtgevers was het een bomvolle week. Maar al en met al kijken we terug op goede veilingen.

Een goed begin van de week
Op dinsdag 12 mei was de veiling in opdracht van Fa. v.d. Pol uit Egmond aan de Hoef. Volgens Erik Barnhoorn was de belangstelling groot door de kwaliteit van de bollen en het sortiment. “De kraam is keurig opgebouwd en voorzien van goede certificaten. Dat is te zien in de prijs.” De meeste partijen hadden Klasse 1 of Klasse 1 Japan. Bekijk de gemaakte prijzen van deze veiling hier.

De vaart zat er flink in
Tijdens het tweede deel van de groene veiling van een omvangrijke kraam van Bloembollenkwekerij Firma Veul zijn alle tulpen, krokussen, irissen en Alliums verkocht. Er zaten 14 mei maar liefst vijftig belangstellenden in de hal in Bovenkarspel.

Volgens Martijn van Schie en Erik was het een vlotte, geanimeerde veiling met uiteindelijk 35 kopers. “De vaart zat er flink in en er is goed verkocht. Boven verwachting zelfs, want de opdrachtgever had niet gedacht alle partijen kwijt te raken.” Bekijk de gemaakte prijzen hier.

'Strekzaam'
Vrijdag 15 mei hebben we geveild voor vijf opdrachtgevers. Van Steijn, Kwekerij Siem Munster, M.A.C. Bos, Firma S.P. Vlaar en Frits Kuijpers waren de aanbieders.

Erik vindt het verloop van deze veilingen ‘strekzaam’, oftewel moeizaam. Als oorzaak noemt hij het grote aandeel broeitulpen. “Met name de ‘Prince’-soorten en ‘Leen van der Mark’ waren grote partijen. Deze soorten zijn momenteel minder gewild en dat zie je meteen terug in de prijs.” Bekijk de gemaakte prijzen in de veilingagenda.

Dinsdag 19 mei is onze laatste groene veilingdag. We veilen in opdracht van V.O.F.R. & M. Boerma (bekijk de veiling hier) en Bloembollenbedrijf Menting B.V. (bekijk de veiling hier). De veiling in opdracht van Maatschap Korstra Kwant gaat niet door. 

Let op: aanmelden is verplicht. 

Highlighted image: Terugblik Groene Veilingen week 2

Vergelijkbaar nieuws