Terugblik Leliedagen 2019

12-11-2019

Afgelopen week hadden we weer een handelscentrum vol met lelies tijdens de CNB Leliedagen.

Inzenders
En zo’n bloemenshow bestaat natuurlijk niet zonder bloemen, daarom zijn wij ook dit jaar weer blij met de inzendingen van verschillende veredelaars en broeiers: De Jong lelies Holland B.V., Qualily, Roselily, Lily’s of Live, Bredefleur, Van Schie Potlelies, Gebr. Vletter & Den Haan, World Breeding B.V., Double Check Lily, & Royal Van Zanten. 

Bekijk hieronder een impressie van de show:


KAVB keuring
De KAVB hield 6 november een leliekeuring. Deze keuring bestond dit jaar uit twee categorieën. Eén speciaal voor de broeierij, namelijk een marktbroei-keuring en één voor de veredeling.

‘’De KAVB-leliecommissie heeft de inzendingen gekeurd en vond de kwaliteit zeer goed, zeker gezien het feit dat het al november is'’.

Prijswinnaars
In de categorie AZ/LA-broeierij kreeg ‘Bach’ van Bredefleur de eerste prijs. De tweede prijs ging naar ‘Idaho’ van Double Check Lily. Bij de veredeling ging de eerste prijs naar ‘Puskas’ van De Jong Lelies Holland. De tweede prijs ging naar de oranje ‘Denver’ van Vletter & Den Haan.
In de categorie OR/OT-broeierij werd alleen een eerste prijs toegekend en wel aan de witte ‘Zambesi’ van Qualily. In de veredeling ging de eerste prijs naar ‘Genzano’ van Royal van Zanten. In de categorie Longiflorum-broeierij kreeg de vaas ‘Watch Up’ van Bredefleur een eervolle vermelding. 
De prijsvraag voor potlelies werd gecombineerd voor zowel broeierij als veredeling en de 1e prijs ging naar ‘Starlight Express’ van Van Schie Potlelies uit Honselersdijk. De eerste prijs voor dubbele lelies ging bij de veredeling naar zaailing 15-62-1 van Vletter & Den Haan.

Prachtige presentatie
We kijken wederom terug op een goede week met een prachtige presentatie van het product. We hopen u volgend jaar weer te zien tijdens onze leliedagen!

Highlighted image: Terugblik Leliedagen 2019

Vergelijkbaar nieuws