‘Torre del Sol’ beste bij keuring CNB Lelieshow

11-11-2021

Vorige week waren de CNB Leliedagen bij CNB. De KAVB heeft de inzenders gekeurd en De Jong Lelies uit Andijk mag zich de grote winnaar noemen!

Grote winnaar
De Jong Lelies had de beste Oriëntal, de twee beste LA-hybriden en de beste Longiflorum. Die laatste, ‘Torre del Sol’, werd door de jury als beste van de hele show aangewezen.

Breed assortiment
De jaarlijkse lelieshow van CNB laat een zeer breed sortiment lelies zien, ingezonden door veredelaars en professionele broeiers. Uit vrijwel alle groepen zijn lelies ingezonden, al ligt de nadruk op OT-hybriden en Oriëntals.

Sempione maakt indruk
Bij de broeiers maakte de OT-hybride ‘Sempione’ van Dutch Lily Masters uit Rijnsburg indruk. De jury beoordeelde deze lelie als de beste OT van de gehele keuring. Qualily uit ’s-Gravenzande liet met ‘Brindisi’ de beste LA-hybride zien. Hier waren het vooral de grote bloemen en het fraaie donkere blad opvallend.

Torre del Sol
Bij de veredelaars zette De Jong Lelies een imposante hoeveelheid eigen aanwinsten neer. Naast de winnende ‘Torre del Sol’ leverden ook de Oriëntal ‘Inception’ en de LA-hybriden ‘Asopus’ en ‘Puskas’ een hoge jurywaardering op.

OT-hybride
Gebr. Vletter & den Haan maakte indruk met de OT-hybride ‘Galabier’, die als beste uit de bus kwam, gevolgd door ‘Toba’ van Royal van Zanten. Datzelfde bedrijf behaalde een tweede prijs met de OT-hybride Master (‘Zanotmas’).

Roselily
Kwekersvereniging Roselily liet een fraaie doorsnee zien van het sortiment dubbele Orientals. De jury wees Roselily Minouska aan als winnaar in deze groep.

 

Highlighted image: ‘Torre del Sol’ beste bij keuring CNB Lelieshow

Vergelijkbaar nieuws